Ελλάδα

Σεισμός Πάργα: Πλούσια η μετασεισμική ακολουθία

Σεισμός Πάργα: Πλούσια η μετασεισμική ακολουθία
Σεισμός Πάργα: Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι πλούσια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι σεισμολόγοι την μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάργα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε παλαιά σπίτια. Με ανάρτησή του στο facebook ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, του Αστεροσκοπείου της Αθήνας Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, που παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου ανέφερε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι “πλούσια” σε σεισμικές δονήσεις.

“Πλούσια η μετασεισμική ακολουθία τις πρώτες ώρες στην Πάργα μετά τα 5,6 Ρίχτερ. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας από την ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. http://www.gein.noa.gr/el/” ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεισμολόγος.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 2 ώρες και 49 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην πόλη της Ηπείρου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι έγινε αισθητός μέχρι και στην Πάτρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και 7 χιλιόμετρα βόρεια από το Καναλάκι, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 8,2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments