Διεθνή

Η πρόβλεψη γνωστού Καθηγητή για τον κορωνοϊό που τα ανατρέπει όλα – Δείτε τι θα συμβεί τον χειμώνα

Η πρόβλεψη γνωστού Καθηγητή για τον κορωνοϊό που τα ανατρέπει όλα – Δείτε τι θα συμβεί τον χειμώνα
Γνωστός επιστήμονας προβλέπει ότι η ανθρωπότητα δεν θα τελειώσει έτσι εύκολα με τον κορωνοϊό.

Την ώρα που ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, αυξάνονται και οι προσπάθειες για να βρεθεί το εμβόλιο που “σκοτώνει” τον ιό. Μπορεί τα μηνύματα των τελευταίων ημερών να ήταν θετικά, αλλά ένας γνωστός επιστήμονας ήρθε να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τον Αμερικανό μικροβιολόγο, Charles Gerba, που προχώρησε σε μια πρόβλεψη για την πορεία του ιού.

Ο γνωστός επιστήμονας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα μίλησε στην Daily Star τονίζοντας πως είναι αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας μέχρι τον Μάϊο. Ωστόσο πιστεύει ότι ο κορωνοϊός θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός βάζοντας όλο τον κόσμο σε καραντίνα διαρκείας. 

«Είναι μια σοβαρή πιθανότητα. Η ανησυχία μας έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ιός μπορεί να μεταναστεύσει στο νότιο ημισφαίριο. Πιθανολογώ πως θα επιστρέψει τον χειμώνα, όπως και η γρίπη που επαναλαμβάνεται ανά σεζόν. Είναι μια τεράστια ανησυχία μας, αλλά με σιγουριά δεν μπορούμε να μιλήσουμε», δήλωσε ο Gerba.

Δεν είναι ο πρώτος επιστήμονας που μιλάει για δεύτερο κύμα

Πριν από λίγες ημέρες άλλος ένας επιστήμονας ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει και δεύτερο κύμα του ιού. Ο Michael Skinner, καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μίλησε στην  Daily Telegraph λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Μπορεί να πέσει πολύ η μεταδοτικότητα το καλοκαίρι, όπως πολύς κόσμος περιμένει αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα δεύτερο κύμα, όπως εκείνο της γρίπης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments