Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα σήμερα – 821 συνολικά – 22 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα σήμερα – 821 συνολικά – 22 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 22 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ 78 ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 821.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 78  νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 821. Επιπλέον, από το σύνολο  53 παραμένουν διασωληνομένοι και 134 νοσηλεύονται. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Οι νεκροί από κορωνοϊό έφτασαν τους 22 στη χώρα μας. Ο 22ος θάνατος έγινε γνωστός λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου. Πρόκειται για τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη.

Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη είναι γεγονός. Κατέληξε ο Γερμανός καθηγητής, ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). O άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου και έδινε μάχη για τη ζωή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο 21ος νεκρός ήταν ένας ηλικιωμένος στην Ξάνθη.

Το πρωί άφησε επίσης την τελευταία του πνοή ένας ηλικιωμένος στην Ξάνθη, θύμα του ιού στη χώρα μας. Πρόκειται για άντρα προχωρημένης ηλικίας από την περιοχή του Δήμου Μύκης. Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. “Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη της Ξάνθης έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια. Όπως είναι λογικό πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

Η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 75 έτη.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 134 ασθενείς, με τους 53 να είναι πιο σοβαρά και να νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 67 έτη και η πλειονότητα είναι άνδρες.

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τη σημερινή ημέρα, την 25η Μαρτίου.

«Τελειώνοντας, θα σας πω ότι σήμερα, ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν τις ηρωικές συμπεριφορές. Που είναι απαραίτητες τις ημέρες αυτές και τονίζουν την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας στον κοινό αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό» είπε κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας, μετά την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και μπορεί να προσβάλει και νέους ανθρώπους, ενώ κρίσιμη θα είναι αυτή η βδομάδα, τόνισε ο κ. Τσιόδρας κατά τη χθεσινή του ενημέρωση.

Παράλληλα ανέφερε πως για δύο μέρες παρατηρείται μειωμένη καταγραφή νοσούντων και θανάτων στην Ιταλία. Αντίστοιχα, στην Κίνα αρχίζουν και σταματούν οι περιορισμοί. Τόνισε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη λέγοντας πως η Νέα Υόρκη αρχίζει να γίνεται σημαντικό κέντρο μετάδοσης του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments