Ελλάδα

Κορωνοϊός Τσιόδρας: Δεν έχουμε την εικόνα της Ιταλίας

Κορωνοϊός Τσιόδρας: Δεν έχουμε την εικόνα της Ιταλίας
Κορωνοϊός Τσιόδρας: Αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού εμφανίστηκε στη σημερινή ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός Τσιόδρας: “Δεν έχει επιθετική αύξηση ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. “Η Ελλάδα δεν έχει την πορεία της Ιταλίας και της Ισπανίας”, είπε χαρακτηριστικά. Ο λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε επιθετική αύξηση, αν όμως τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα».

Τόνισε πως με την εφαρμογή των μέτρων έχει «ελαττωθεί» η καμπύλη.

«Η πορεία του ιού ανάλογη με τα μέτρα. Ως τώρα δεν έχουμε σημάδια εκθετικής αύξησης. Είμαστε στην αρχή της μάχης», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, βρισκόμαστε σε περίοδο χαμηλής δραστηριότητας της γρίπης, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας. Τα στοιχεία ωστόσο δεν είναι τόσο αισιόδοξα για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη μετάδοση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο πρόληψης νοσημάτων, που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας, εξέδωσε αναθεωρημένη εκτίμηση κινδύνου για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτή την εκτίμηση αναφέρει πως σε 14 ημέρες ο αριθμός των νέων περιπτώσεων της νόσου ανέβηκε από 3,3% σε 36,1% ανά 100.000 πληθυσμού. Δηλαδή αυξήθηκε δέκα φορές ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας. «Έχει αυξηθεί η μετάδοση στην κοινότητα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκρίνοντας αυτή την πορεία με την επιδημία στην επαρχία Χουμπέϊ της Κίνας, από όπου ξεκίνησε ο ιός, οι επιστήμονες του Κέντρου εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών ή λίγων εβδομάδων», είπε.

Από τους ερευνητές τονίζεται ότι με την απουσία μέτρων ο ιός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα. Θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν, με τις διαφορετικές χώρες που έχουν εφαρμόσει διαφορετικά μέτρα, σε διαφορετική φάση της επιδημίας, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό και τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments