Οικονομία

Κορωνοϊός Τράπεζα της Ελλάδος: Δίνει 5 εκατομμύρια στον ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός Τράπεζα της Ελλάδος: Δίνει 5 εκατομμύρια στον ΕΟΔΥ
Κορωνοϊός Τράπεζα της Ελλάδος: Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα καταθέσει στο λογαριασμό του ΕΟΔΥ η Τράπεζα της Ελλάδος, για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.

Κορωνοϊός Τράπεζα της Ελλάδος: Η Τράπεζα της Ελλάδος ενισχύει τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με το ποσό των 5.000.000 ευρώ. Το ποσό θα διατεθεί για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού. Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο συνήλθε εκτάκτως σήμερα λόγω του επείγοντος σε ειδική σύνθεση μετά από πρόσκληση του Προέδρου του και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το εθνικό σύστημα υγείας και η χώρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, αποφάσισε τη διάθεση ποσού 5.000.000 ευρώ, ως συνεισφορά της Τράπεζας στο έργο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος συντονίζει τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ποσό αυτό θα κατατεθεί στο λογαριασμό του ΕΟΔΥ που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διατεθεί για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, κατά την κρίση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 71  νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 892. Επιπλέον, από το σύνολο  54 παραμένουν διασωληνομένοι και 134 νοσηλεύονται. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Στους 26 οι νεκροί στη χώρα μας. Τέσσερις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους μόλις σε λίγες ώρες.

Ο 25ος νεκρός στη χώρα μας είναι άνδρας 70 ετών από τη Γλυφάδα. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ το σπίτι του βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης των νοτίων προαστίων της Αττικής. Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τον θάνατό του, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει διαδικασίες για την κηδεία του. Φυσικά η πολυκατοικία που έμενε θα τεθεί σε καραντίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments