Πολιτισμός

Μουσείο Γουλανδρή ψηφιακές ξεναγήσεις: Ο Πικάσο ο Βαν Γκογκ και άλλοι μέσα από τον καναπέ του σπιτιού μας

Μουσείο Γουλανδρή ψηφιακές ξεναγήσεις: Ο Πικάσο ο Βαν Γκογκ και άλλοι μέσα από τον καναπέ του σπιτιού μας
Μουσείο Γουλανδρή ψηφιακές ξεναγήσεις: Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα από τις ποικίλες σπάνιες συλλογές που προσφέρονται καθώς και τις ηχητικές ξεναγήσεις.

Μουσείο Γουλανδρή ψηφιακές ξεναγήσεις: Tι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρχει εν μέσω καραντίνας για τους λάτρεις της τέχνης, από το να περιηγηθούν σε ψηφιακές συλλογές και να ταξιδέψουν μέσα από τις σπάνιες συλλογές ξεφεύγοντας από τις “μουντές” ημέρες που μας έχει επιβάλλει ο καιρός. Στην ηλεκτρονική λοιπόν, πλατφόρμα του Μουσείου δηλαδή στο goulandris.gr θα βρείτε σπάνια έργα τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή καθώς είναι προσβάσιμα για ελεύθερη ψηφιακή περιήγηση από τον καναπέ του σπιτιού μας. Ειδικότερα, ψηφιακές αναπαραγωγές 148 έργων, εικόνες λεπτομερειών και ηχητικές ξεναγήσεις σε δύο γλώσσες προσφέρουν στους χρήστες μία ολοκληρωμένη οπτική των έργων τέχνης και ένα νέο σημείο επαφής με το Μουσείο.

Σημειώνεται ότι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν έργα των Van Gogh, Picasso, El Greco, Monet, Rodin, Miró, Degas, Giacometti, Cézanne, Παρθένη, Τσαρούχη, Μόραλη και άλλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης τέχνης και να μάθουν περισσότερα για τη δημιουργία των έργων, την ιστορία τους, και τη ζωή των καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών (1878-1881 περίπου) του Degas, ο Καθεδρικός Ναός της Ρουέν το πρωί (ροζ απόχρωση) (1894), ένας από τους πιο ολοκληρωμένους πίνακες της σειράς των Καθεδρικών του Monet, καθώς και το έργο.

Η συγκομιδή της ελιάς (Δεκέμβριος 1889) του Van Gogh, το οποίο ο καλλιτέχνης δημιούργησε κατά την περίοδο του εγκλεισμού του στην ψυχιατρική κλινική του Σαιν-Ρεμύ-ντε-Προβάνς. Για περισσότερες πληροφορίες  του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments