Διεθνή

Αυτή είναι η Ιταλική πόλη στην καρδιά της μόλυνσης που νίκησε τον ιό – Τι κάνουν εκεί

Αυτή είναι η Ιταλική πόλη στην καρδιά της μόλυνσης που νίκησε τον ιό – Τι κάνουν εκεί
Παράδειγμα προς μίμηση μπορεί να αποτελέσει μια πόλη στην καρδιά της Ιταλίας και της πανδημίας η οποία με σωστές μεθοδευμένες κινήσεις κατάφερε να περιορίσει τον ιό.

Κι όμως υπάρχει πόλη στην Ιταλία που προσπαθεί με “νύχια και με δόντια” να καταπολεμήσει τον φονικό ιό που έχει σαρώσει όλη τη χώρα. Και τα καταφέρνει. Ποια είναι αυτή η πόλη στην καρδιά της Ιταλίας και της πανδημίας; Ο λόγος για το Vo Euganeo, με πληθυσμό 3.300 κατοίκων.

Πως τα κατάφερε όμως να περιορίσει τον κορωνοϊό;

Πολύ απλά! Μόλις καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Ιταλία από τον φονικό ιό, στις 21 Φεβρουαρίου όλη η πόλη μπήκε σε καραντίνα, κανείς δεν επιτρεπόταν να εισέλθει στην πόλη ή να φύγει από αυτήν ενώ όλα τα αγαθά έπαιρναν άδεια να μπουν στην πόλη, μόνο αφού είχαν ελεγχθεί από τις τοπικές αρχές. Στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι υποχρεωτικά υποβλήθηκαν σε τεστ με ή χωρίς συμπτώματα με ημερομηνία έναρξης τις 6 Μαρτίου 2020.

Έγιναν τεστ στο σύνολο των κατοίκων, δηλαδή σε 3.300 ανθρώπους με αποτέλεσμα τα κρούσματα να απομονώνονται, να θεραπεύονται και να ιχνηλατούνται άμεσα οι επαφές τους.

Μέσα σε 15 ημέρες δεν υπήρχε ούτε ασθενής, ούτε νέο κρούσμα. Ο μαζικός έλεγχος έδειξε πως είχε μολυνθεί το 3% του πληθυσμού και ότι οι μισοί των φορέων ήταν ασυμπτωματικοί. Η πόλη δεν έχει καταγράψει νέο κρούσμα από τις 13 Μαρτίου και το πιο εντυπωσιακό είναι πως στον πρώτο γύρο ελέγχων, βρέθηκαν 89 κρούσματα και στον δεύτερο γύρο, μόλις έξι, ενώ όλοι όσοι ασθένησαν ανάρρωσαν πλήρως.

Ο Αντρέα Κριστάνι, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάδουα και ο Αντόνιο Κασόνε, πρώην διευθυντής του τμήματος λοιμωδών ασθενειών στο υπουργείο Υγείας, ανέφεραν: “Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι διδακτικά για άλλες χώρες στην αντιμετώπιση και τον έλεγχο του κορωνοϊού. Ξεκινώντας από τις 6 Μαρτίου, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Πάδουα και τον Ερυθρό Σταυρό κάναμε τεστ στους κατοίκους. Αυτό μας επέτρεψε να βάλουμε άμεσα σε καραντίνα όσους δεν είχαν συμπτώματα και έτσι να σταματήσουμε την εξάπλωση. Έτσι σταματήσαμε την επιδημία σε 14 ημέρες” είπαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments