Οικονομία

Δώρο Πάσχα 2020: «Θα καταβληθεί στο ακέραιο» – Πότε είναι η προθεσμία

Δώρο Πάσχα 2020: «Θα καταβληθεί στο ακέραιο» – Πότε είναι η προθεσμία
Δώρο Πάσχα 2020: Στις ανακοινώσεις τω νέων οικονομικών μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως το δώρο θα στους εργαζόμενους θα καταβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Δώρο Πάσχα 2020: Το δώρο Πάσχα για τις επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή θα δοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ η έκτακτη ενίσχυση μέχρι τις 10 Απριλίου. Με απόφαση του πρωθυπουργού το τμήμα του Δώρου που δεν θα καταβληθεί από τους εργοδότες (για το διάστημα που δεν εργάστηκαν) θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτό ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στις ανακοινώσεις από κοινού με τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση για το νέο πακέτο μέτρων. Επίσης ανακοίνωσε Την επέκταση, σε πολύ περισσότερους μισθωτούς, της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, συνολικά σε 1,7 εκατομμύριο εργαζόμενους, που αποτελούν το 81% του συνόλου των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Εισαγωγικά, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ανακουφίζει εργαζομένους και εργοδότες από το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων, απλώνει δίκτυ προστασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επιπλέον έκανε λόγο για σχέδιο στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας με αίσθημα δικαίου στο πλαίσιο των διαθέσιμων εγχώριων και ευρωπαϊκών πόρων.

Η κυβέρνηση κατανέμει, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης το οικονομικό βάρος της υγειονομικής κρίσης με μεγαλύτερη συμμετοχή και συμβολή του κράτους. Με σεβασμό στις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και εφαρμόζονται πολιτικές με στόχο να κρατηθεί η οικονομία όρθια και ζωντανή, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, την μετά-κορωνοϊό εποχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments