Πολιτική

Η δεύτερη κίνηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου που εντυπωσίασε θετικά πέρα από την προσφορά του μισθού

Η δεύτερη κίνηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου που εντυπωσίασε θετικά πέρα από την προσφορά του μισθού
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να δώσουν το 50% του μισθού τους στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Σε μία συμβολική κίνηση για την μάχη ενάντια του κορονοϊού προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπως ανακοινώθηκε «εκτιμώντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης αποφάσισε για τους επόμενους δυο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να δώσουν το 50% του μισθού τους στην μάχη κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, με μια ανάρτηση στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεί τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης να καταθέσουν το 50% του μισθού τους ζητώντας έτσι να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην μάχη κατά του κορονοϊού.

 

Γράφει ο πρωθυπουργός: «Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού.

Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19. Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Πρώτη ψηφιακή υπογραφή στην Πράξη Νομεθετικού Περιεχομένου

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως στα «Νέα» ο «Μικροπολιτικός» γράφει ότι στις πολλές πρωτιές που καταγράφει η χώρας μας αυτές τις μέρες (υπουργικά συμβούλια και σύνοδοι με τηλεδιασκέψεις)  προστίθεται και η πρώτη στα χρονικά ψηφιακή επικύρωση νόμου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή υπογραφή στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 10/3/2020, μέσω της νέας πλατφόρμας για την ηλεκτρονική διακίνηση και υπογραφή εγγράφων του Υπουργικού Συμβουλίου που υλοποίησε πριν από λίγες μέρες σε ελάχιστο χρόνο, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μάλιστα, ο «Μικροπολιτικός» μαθαίνει ότι η νέα αυτή πρακτική της ψηφιοποίησης και αυτών των διαδικασιών έγινε μεν γρήγορα λόγω των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία, αλλά δεν θα μείνει ως εξαίρεση, αφού η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καθιερωθεί ως κανόνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments