Ελλάδα

Πήρε θέση για τις μάσκες ο Τσιόδρας

Πήρε θέση για τις μάσκες ο Τσιόδρας
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τοποθετήθηκε σχετικά με το αν πρέπει να φοράμε μάσκες για να προστατεύσουμε το πρόσωπό μας από τον ανεξέλεγκτο ιό.

Στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τοποθετήθηκε σχετικά με το αν πρέπει να φοράμε ή δεν πρέπει να φοράμε μάσκες για να προστατεύσουμε το πρόσωπό μας από τον ανεξέλεγκτο ιό. Συγκεκριμένα όπως είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε εικόνες με ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μάσκες για να προστατευτούν. Ωστόσο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Θα μπορούσαν όλοι να φορέσουν μάσκες για να μας βοηθήσουν να επιβραδύνουμε την πανδημία;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πήρε θέση για το ζήτημα αυτό ανακοινώνοντας πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό. Ειδικές κλινικές μελέτες, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις. Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα η χρήση των μασκών, αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος στη χρήση μάσκας προέρχεται από το στόμα και τη μύτη αυτών που ασθενούν. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments