Πολιτική

Σταϊκούρας για οικοδόμους και υδραυλικούς: “Περιλαμβάνονται στο επίδομα των 800 ευρώ”

Σταϊκούρας για οικοδόμους και υδραυλικούς: “Περιλαμβάνονται στο επίδομα των 800 ευρώ”
Σταϊκούρας για οικοδόμους και υδραυλικούς: Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στον ΑΝΤ1 και τόνισε ότι η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μία δύσκολη εξίσωση με δημοσιονομικούς περιορισμούς και άγνωστες παραμέτρους.

Σταϊκούρας για οικοδόμους και υδραυλικούς: Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι κυριότερη άγνωστη παράμετρος είναι η διάρκεια της κρίσης και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία και έπεται η οικονομία. Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε  σε πρώτη φάση το πρόβλημα που αφορά 1,7 εκ. μισθωτούς και 800.000 επαγγελματίες και υπογράμμισε ότι στα μέτρα υπάρχει πρόνοια για όλες τις μορφές επιχειρήσεων.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι στους δικαιούχους των 800 ευρώ συμπεριλαμβάνονται οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους υπογράμμισε ότι επεκτάθηκε η καταβολή του επιδόματος. Υπογράμμισε, επίσης, ότι εντός Μαΐου θα ανακοινωθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 100 χιλιάδες θέσεις.

Επίδομα ενοικίου και ουρές σε τράπεζες

Όσον αφορά το επίδομα ενοικίου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πάρουν το 60% από όσους έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τις ουρές συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, που παρατηρήθηκε σήμερα, ο κ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι έγινε προσπάθεια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών για να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές στα γκισέ και σύντομα θα δοθούν και νέες οδηγίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments