Οικονομία

Μείωση ενοικίου λόγω κορωνοϊού: Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιοι εξαιρούνται

Μείωση ενοικίου λόγω κορωνοϊού: Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιοι εξαιρούνται
Μείωση ενοικίου λόγω κορωνοϊού: Διαβάστε τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να πάρει κάποιος τη μείωση ενοικίου.

Μείωση ενοικίου λόγω κορωνοϊού: Η εξάπλωση του ιού ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα. Ένα από αυτά ήταν να κλείσει την πλειοψηφία των καταστημάτων. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες παραμένουν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα μαγαζιά μαζικής εστίασης. Φυσικά αυτά τα καταστήματα θα δεχτούν σημαντικό πλήγμα στον τζίρο τους.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει οικονομικά μέτρα προκειμένου να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις να παραμείνουν όρθιοι και μετά το τέλος της πανδημίας. Μια σημαντική παράμετρος για τα καταστήματα είναι το ενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσουν. Κάποιοι επιχειρηματίες δεν έχουν ιδιόκτητο χώρο και θα πρέπει να πληρώσουν για μια περίοδο που είναι κλειστά.

Σε αυτό θα υπάρχει κρατική βοήθεια καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί πως προβλέπεται μείωση ενοικίου 40%. Η μείωση αφορά μόνο στα ενοίκια των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2020. Επιπλέον, το δικαίωμα πληρωμής ενοικίων πρώτης κατοικίας μειωμένων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο το έχουν μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, κατά τους αντίστοιχους μήνες.

Ακολούθως, μόνο για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές ή στους εργαζομένους τους παρατείνονται μέχρι και τις 31/8/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες μέχρι την 31/3/2020 ή παρέχεται εναλλακτικά η δυνατότητα έκπτωσης 25% επί των οφειλών αυτών, εάν τις καταβάλουν εμπρόθεσμα.

Αντίθετα οι επιχειρήσεις που λειτούργησαν τον Μάρτιο και εξακολουθούν να λειτουργούν και τον Απρίλιο αλλά, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, έχουν υποστεί σημαντική μείωση του τζίρου τους και έχουν προχωρήσει σε αναστολές των συμβἀσεων εργασίας των μισθωτών υπαλλήλων τους δεν ισχύει η μείωση κατά 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης για τους δύο αυτούς μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments