Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020 πότε ξεκινούν: Προτάσεις για εξετάσεις το Σεπτέμβριο ή εισαγωγή χωρίς εξετάσεις

Πανελλήνιες 2020 πότε ξεκινούν: Προτάσεις για εξετάσεις το Σεπτέμβριο ή εισαγωγή χωρίς εξετάσεις
Πανελλήνιες 2020 πότε ξεκινούν: Eξετάσεις το Σεπτέμβριο ή εισαγωγή χωρίς εξετάσεις προτείνουν στην υπουργό Παιδείας οι παράγοντες του υπουργείου.

Πανελλήνιες 2020 πότε ξεκινούν: Όλα τα σενάρια για τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων εξετάζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με το επιτελείο της και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Βεβαίως, στη λίστα βρίσκονται και τα μαθήματα που διεκόπησαν αλλά η ύλη, η οποία για την ώρα παραμένει ασαφής.

Τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα καθορίσουν αναμφισβήτητα οι συστάσεις των ειδικών.

Μπορεί η υπουργός σε σχέση με τις εξετάσεις να τονίζει ότι θέλει «οι πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους» αλλά αυτό δεν φαντάζει ιδιαίτερα εφικτό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του flash.gr γίνονται διάφορες εισηγήσεις με δύο από αυτές να μην θεωρούνται απίθανες:

  • Η πρώτη είναι να διεξαχθούν οι εξετάσεις τον Σεπτέμβριο ώστε οι μαθητές υποψήφιοι της Γ’ Λυκείου να έχουν χρόνο και συγκεκριμένη ύλη διαβάσματος μέσα στο καλοκαίρι. Οι δυσκολίες που έχει το σενάριο αυτό έχουν να κάνουν κυρίως με το ακαδημαϊκό έτος που σε κάθε περίπτωση θα είναι περίεργο σε κάθε περίπτωση.
  • Η δεύτερη είναι να εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι άνευ εξετάσεων με κάποια κριτήρια σε σχέση (για την επιλογή τμημάτων) με τις έως τώρα σχολικές επιδόσεις τους και να κριθούν πλέον στα Πανεπιστήμια με ένα νέο σύστημα που θα θεσμοθετηθεί από το υπουργείο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Όσον αφορά το δεύτερο σενάριο μπαίνει σε «πολιτική ζυγαριά» καθώς είναι δίκοπο μαχαίρι. Πολλοί είναι αυτοί που φέρνουν ως παράδειγμα τις ευεργετικές διατάξεις που αποφασίστηκαν στην περίπτωση των εισακτέων μετά την καταστροφή στο Μάτι. Όμως άλλο μία μικρή κοινότητα και άλλο όλη η Ελλάδα. Από την άλλη οι υπηρεσιακοί που είναι υποστηρικτές αυτής της πρότασης αναρωτιούνται: «Πώς θα κρίνουμε τους υποψηφίους της Καστοριάς ή άλλων χωριών της Βόρειας Ελλάδας που είναι σε καραντίνα και κοινωνική αναστάτωση;».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε από την μεριά της η κ. Κεραμέως το πρωί απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν τον συγχρωτισμό μαθητών σε μια αίθουσα. Έτσι παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments