Video

Son Pa Atenas: Το κουβανέζικο τραγούδι που αφηγείται την ιστορία της Αθήνας [vid]

Son Pa Atenas: Το κουβανέζικο τραγούδι που αφηγείται την ιστορία της Αθήνας [vid]
Son Pa Atenas: Ένα τραγούδι που διηγείται την ιστορία της Αθήνας έφτιαξε το συγκρότημα Santa Palabra. Από την εποχή του Περικλή ως τη γερμανική κατοχή, σε ρυθμό κουβανέζικο, το Son Pa Atenas μας ταξιδεύει από το Σύνταγμα, στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και τον Πειραιά.

Son Pa Atenas: Ένα τραγούδι ονόματι “Son Pa Atenas” που εξιστορεί την ιστορία της Αθήνας από την εποχή του Περικλή ως τη γερμανική κατοχή, έφτιαξε το  ελληνο-κουβανέζικο συγκρότημα Santa Palabra. Οι Santa Palabra, που είναι γνωστοί από τα live τους που κάνουν στην Αθήνα και φυσικά την κουβανέζικη μουσική τους, αφιέρωσαν ένα από τα τραγούδια τους στην ελληνική πρωτεύουσα.

Κεφάτο, μπριόζικο, με αναφορές από τον Περικλή ως την τουρκοκρατία και τους Γερμανούς και από τον Παρθενώνα έως τις όμορφες γυναίκες, οι Santa Palabra διηγούνται σύντομα και με τον δικό τους τρόπο, την ιστορία της Αθήνας. Παράλληλα, στο βίντεο κλιπ τους εναλλάσσονται εικόνες από τις ομορφότερες γωνιές του κέντρου της μητρόπολης με τους χορευτές να χορεύουν σε κουβανέζικους ρυθμούς.

Δείτε παρακάτω το τραγούδι:

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2015 στην Αθήνα από τον Andres Redes και τον Κουβανό τραγουδιστή, Seidel Borges, ο οποίος είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος Loca latina. Οι Santa Palabra αποτελούνται από τους Κουβανούς, Έλληνες και Περουβιανούς μουσικούς: Seidel Borges (φωνή), Andy Redes (tres), Δημήτρη Μουδόπουλο (τρομπέτα), Mampre Kasardjian (bajo), Pedro Fabian (κρουστά και φωνητικά), Yussef Beato Viton (κρουστά και φωνή), Tahimy Rodriguez (κρουστά και φωνητικά), Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος (κρουστά).

Τους στίχους και τη μουσική του “Son Pa Atenas”, υπογράφει ο Julian Andres Bernal. Το τραγούδι ανοίγει με ρούμπα σε ρυθμό guaguanco και μεταμορφώνεται σε ένα μεθυστικό παραδοσιακό κουβανέζικο son τραγούδι, που μπορεί εύκολα να ξεσηκώσει τον ακροατή σε χορό, αναμοχλεύοντας το ρυθμό του με την ιστορία της πόλης, τους πολέμους και την ανεξαρτησία της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments