Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή μια 67χρονη – Στους 89 ο αριθμός των νεκρών

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή μια 67χρονη – Στους 89 ο αριθμός των νεκρών
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μια 67χρονη γυναίκα είναι το 89ο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλο ένα θύμα του ιού στην Ελλάδα έγινε γνωστό πριν από λίγο. Μια γυναίκα 67 ετών που νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας έχασε τη ζωή της και ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων στους 89. Θυμίζουμε ότι μια 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσoκομείο Αττικόν και είχε προσβληθεί από τον ιό έχασε την μάχη για τη ζωή.

Νωρίτερα, ακόμη ένας άνθρωπος από την Καστοριά άφησε την τελευταία του πνοή από κορωνοϊό. Πρόκειται για 79χρονο που νοσηλευόταν χωρίς υποκείμενο νόσημα τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο 79χρονος κατοικούσε στη Μεσοποταμία, η ο οποία βρίσκεται σε καραντίνα και όπως έγινε γνωστό στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

Χθες, το απόγευμα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην ημερήσια ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα έκανε γνωστό πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα και 1.955 συνολικά στη χώρα. Παράλληλα, πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 88. Επιπλέον, επισήμανε ότι 518 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι, ενώ 734 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Ακόμη, τόνισε πως έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα.

Πότε να φοράμε μάσκα και γάντια:

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας, είπε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», ενώ για τα γάντια ήταν αποτρεπτικός: «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη, παρά καλό. Υπάρχει μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια». «Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «η καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments