Ελλάδα

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Ποιες ώρες είναι ανοικτά ως τις 25 Απριλίου

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Ποιες ώρες είναι ανοικτά ως τις 25 Απριλίου
Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Σε ισχύ βρίσκεται το νέο ωράριο για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Με ενιαίο ωράριο λειτουργούν, λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ) που παραμένουν ανοιχτά. Η ζήτηση κυλά ομαλά με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη να παρουσιάζεται απόλυτα ικανοποιημένος με την τήρηση των κανόνων στα σούπερ μάρκετ.

Εορταστικό ωράριο

Ειδικότερα, από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ. Υπενθυμίζεται πως η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών όσο και την προστασία των εργαζομένων, ανακάλεσε την πρόβλεψη για λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή.

Τέλος, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα σούπερ μάρκετ με ευθύνη των διοικήσεων τους πρέπει να διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει, ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές, αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments