Ελλάδα

Νέα μέτρα για το Πάσχα: Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα σε όσους μετακινηθούν άσκοπα

Νέα μέτρα για το Πάσχα: Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα σε όσους μετακινηθούν άσκοπα
Νέα μέτρα για το Πάσχα: Τσουχτερά πρόστιμα αναμένονται για όσους μετακινηθούν άσκοπα το Πάσχα.

Νέα μέτρα για το Πάσχα: Αυστηρότερα γίνονται πλέον τα μέτρα στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την «κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη» (Β4) τις επόμενες ημέρες. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως από τις 9:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη (κωδικός Β4) θα ελέγχεται «σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς» από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Στόχος είναι να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις για όσους σχεδιάζουν να μεταβούν σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Οι εντολές προς τους επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών είναι να μην δείξουν καμία επιείκεια σε περιπτώσεις με αυτό τον κωδικό, που κατά την μετακίνηση δεν υπάρχουν επαρκή δικαιολογητικά, όπως διεύθυνση προορισμού, στοιχεία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι χρήζει βοηθείας, αποδεικτικό του προβλήματος, ώρα επιστροφής και φυσικά να μην επιβαίνουν στο αυτοκίνητο πάνω από δύο άτομα.

Μάλιστα όσοι αποφασίσουν, παρά τα μέτρα, να κάνουν χρήση της βεβαίωσης για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών και συγκεκριμένα της επιλογής Β4 «κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ αυστηρά πρόστιμα. Το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση εκείνες τις ημέρες και ώρες θα είναι διπλάσιο, δηλαδή θα φτάνει τα 300 ευρώ, ενώ θα αφαιρούνται και οι πινακίδες από το ΙΧ.

Παρόλα αυτά, όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη να μετακινηθούν για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα πραγματοποιούνται «σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς» από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα. Καταχρηστική χρήση συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και 150 για τον συνοδηγό.

Σημειώνεται, πως σε 81 ανήλθαν οι παραβάσεις χθες για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Κλιμάκια της Αρχής διενήργησαν ελέγχους σε 1.055 σημεία ενδιαφέροντος (892 Αθήνα και 163 Θεσσαλονίκη) σε διάστημα πέντε ημερών (από 06.04 έως 10.04.2020).

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 535 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 309 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.738 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments