Ελλάδα

Ιερέας Χίου: Στις 3 Δεκέμβρη η δίκη για τη θεία λειτουργία με ανοιχτές πόρτες

Ιερέας Χίου: Στις 3 Δεκέμβρη η δίκη για τη θεία λειτουργία με ανοιχτές πόρτες
Ιερέας Χίου: Στις 3 Δεκέμβρη αναμένεται να δικαστεί ο ιερέας της Χίου μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού.

Ιερέας Χίου: Στις 3 Δεκέμβρη θα δικαστεί, μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ο ιερέας του Ναού της Ευαγγελίστριας της πόλης της Χίου που πραγματοποίησε με ανοιχτές θύρες του ναού την πρωινή θεία λειτουργία. Συγκεκριμένα, ο ιερέας συνελήφθη σήμερα το πρωί μετά την ολοκλήρωση της τελετουργίας.

Ο γνωστός ιερέας για το μοναδικό του τρόπο με τον οποίο πραγματοποιεί τον εορτασμό της πρώτης Ανάστασης συνελήφθη μετά τη Θεία Λειτουργία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο ναό της Παναγίας Ευαγγελίστρια Χίου π. Χριστόφορου Γουρλή.

Ο λόγος σύλληψης του ιερέα ήταν γιατί λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που απαγορεύεται στο πλαίσιο διαφύλαξης της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοιού. Έτσι, παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί του απαγγέλθηκε η κατηγορία για παράβαση της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί απαγόρευσης συναθροίσεων για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιερέας επίσης βαρύνεται και από διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Στη χώρα μας έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα μέσω ειδικής πτήσης της Aegean.

Λόγω κορωνοϊού δεν θα διανεμηθεί φέτος στις ενορίες της χώρας. Λιτή ήταν η τελετή υποδοχής του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος«. Μετά το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, όπου και θα φυλαχθεί. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή και μάλιστα -όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- απομάκρυνε πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί και προσπάθησαν να προσεγγίσουν, όταν έφτασε το Άγιο Φως. Το Άγιο Φως υποδέχτηκαν σε μία λιτή τελετή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περίπου στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments