Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: Ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως – Χειρότερα τα πράγματα σε σχέση με χθες

Κορωνοϊός τώρα: Ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως – Χειρότερα τα πράγματα σε σχέση με χθες
Κορωνοϊός τώρα: Ίσως το κλίμα που επικρατεί και θέλει τον κορωνοϊό να εξασθενεί όσον αφορά την εξάπλωση του να έχει αρχίσει να οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα - Κανένας νεκρός και μόνο 7 κρούσματα σήμερα στη χώρα μας, η οποία δείχνει να τα πηγαίνει όλο και καλύτερα.

Κορωνοϊός τώρα: Σε όλες τις χώρες που πλήττονται βαριά από τον κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα αύξηση στα κρούσματα και σε πολλές περιπτώσεις και στους θανάτους. Είναι σίγουρο πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό, πράγμα για το οποίο προειδοποιεί καθημερινά και ο ΠΟΥ. Ειδικά στις ΗΠΑ ο κορωνοϊός “θερίζει”, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο πέθαναν σχεδόν 3.000 άνθρωποι. Συγκεκριμένα τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν φτάσει τα 2.560.486, ενώ έχουν πεθάνει 181.377. Σε μια πιο αισιόδοξη νότα 704.988 άνθρωποι έχουν ιαθεί πλήρως.

Ελλάδα: 7 νέα κρούσματα σήμερα – 2.408 συνολικά – 121 νεκροί

Για ακόμη μια μέρα οι νεκροί και τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Όπως θα παρατηρήσετε και στο παρακάτω infographic τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 7, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.408. Οι θάνατοι έμειναν στους 121, αφού σήμερα δεν πέθανε κανείς από τους συμπολίτες μας, όπως ενημέρωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρης Τσιόδραςinfographic22042020-1114x1200

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.408. Από αυτά, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Π.Ο.Υ.: Αυτός ο ιός θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό

Ο κόσμος είναι ακόμη μακριά από το τέλος του νέου κορωνοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 177.800 ανθρώπους, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Μην πλανάσθε: έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε. Αυτός ο ιός θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του ΠΟΫ στη Γενεύη.

Αν και οι περισσότερες επιδημίες στην Ευρώπη φαίνεται ότι είναι σε σταθερή ή σε πτωτική τροχιά, ο Γκεμπρεγέσους εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του για τις ανοδικές τάσεις που παρατηρούνται στην Αφρική, την κεντρική και νότια Αμερική αλλά και την κεντρική Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, κάλεσε τις τεχνολογικές εταιρείες να ενημερώσουν τον κόσμο με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, ξεκινώντας από τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά κενά στις άμυνες του κόσμου» και καμία χώρα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πανδημία, πρόσθεσε. Υπεραμυνόμενος της στρατηγικής που ακολούθησε ο Οργανισμός, μετά και τις αιτιάσεις των ΗΠΑ που απέσυραν ήδη τη χρηματοδότησή τους, ο Τέντρος τόνισε ότι ο ΠΟΫ κήρυξε συναγερμό «τη σωστή στιγμή» και ότι ο υπόλοιπος κόσμος είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του για να προετοιμαστεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν έγινε αυτό, στις 30 Ιανουαρίου, είχαν αναφερθεί μόνο 82 κρούσματα της Covid-19 εκτός της Κίνας και δεν είχε καταγραφεί ούτε ένας θάνατος σε άλλη χώρα.

HΠΑ: Περισσότεροι από 2.700 θάνατοι σε 24 ώρες

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκε αλματωδώς χθες Τρίτη, καθώς άλλοι 2.751 ασθενείς υπέκυψαν, όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί σε πραγματικό χρόνο σε ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς που έχουν καταγραφεί στη χώρα του κόσμου που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία. Την προηγουμένη, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 1.433 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Η χώρα ξεπέρασε το όριο των 800.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με σχεδόν 40.000 νέα να καταγράφονται από τη Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 ώρα Ελλάδας) ως χθες την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης Με βάση τους επίσημους απολογισμούς που ανακοινώνονται από τις κυβερνήσεις, οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους θανάτους (44.845· το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, βασιζόμενο σε δική του καταμέτρηση, μετέδωσε νωρίτερα πως ξεπέρασαν τους 45.000) και επίσης καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (πάνω από 820.000).

Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την Κίνα πως δίνει ψευδείς απολογισμούς και θεωρεί ότι, στην πραγματικότητα, οι νεκροί είναι περισσότεροι στη χώρα όπου άρχισε η πανδημία από ό,τι στις ΗΠΑ. Περίπου 75.000 Αμερικανοί έχουν αποθεραπευτεί.

Ισπανία: 435 θύματα – 4.211 νοσούντες σε 24 ώρες

Σταθερός παραμένει ο ρυθμός αύξησης των νεκρών από κορωνοϊό στην Ισπανία, η οποία καταγράφει καθημερινά εκατοντάδες θανάτους. Τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν 435 θύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν αριθμό που έρχεται σε συμφωνία με τον ρυθμό αύξησης της τάξεως του 2% που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Το σύνολο των θανάτων στη χώρα ανέρχεται τώρα σε 21.717.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 4.211 φτάνοντας τα 208.389, σύμφωνα με το υπουργείο. Στην Ισπανία καταγράφηκαν χθες 430 θάνατοι, νούμερο ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα, τα κρούσματα την Τρίτη ανήλθαν σε 3.968, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση της χώρας προχωρά σε μικρή χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας που έχει επιβάλει επιτρέποντας στα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι τους, όμως μονάχα για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Δεν τίθεται, επομένως, ζήτημα να βγουν οι μικροί Ισπανοί για μια βόλτα, για σύντομο χρονικό διάστημα, κοντά στο σπίτι τους, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βρετανία: 757 νεκροί σε 24 ώρες – Ξεπέρασαν τα 18000 τα θύματα από την πανδημία

Το μαρτύριο συνεχίζεται στη Μεγάλη Βρετανία με το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας να καταγράφει συνεχώς και νέα θύματα από τη πανδημία. Πριν από λίγο ανακοιώθηκαν οι αριθμοί του τελευταίου 24ωρου, με τους Βρετανούς να βλέπουν πως άλλη μία μέρα ο φονικός ιός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό να αφαιρεί ζωές συμπολιτών τους.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία ακόμη 757 Βρετανοί πολίτες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον ιό ξεπέρασε τους 18.000 στη χώρα, καθώς μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες «έφυγαν» περισσότεροι από 1500 άνθρωποι.bretania-1200x720

Financial Times: Στην ανάλυσή της η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων, αγγίζοντας έτσι τους 41.000 θανάτους στη χώρα. Σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη 21 Απριλίου, η πανδημία του κορωνοϊού εκτιμάται πως έχει στοιχίσει ως και 41.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικότερα στην ανάλυσή της, η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων για να αντανακλάται με περισσότερη ακρίβεια η θνητότητα.

Ιταλία: 437 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη γειτονική Ιταλία, καθώς το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας ανακοίνωσε τον σημερινό απολογισμό θανάτων και κρουσμάτων, ο οποίος είναι αρκετά καλύτερος σε σύγκριση με τα χθεσινά δεδομένα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 187. 327. Οι νεκροί έφτασαν τους 25.085. Παράλληλα, 54.543 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 183.957 και είχαν χάσει την ζωή τους 24.648 άνθρωποι ενώ 51.600 είχαν θεραπευθεί.italia-1-1200x800

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 437 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.370 νέα κρούσματα. 2.943 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 2.384 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 23.805 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.510 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε (647 περισσότερα κρούσματα) αλλά έχασαν την ζωή τους 97 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για δεύτερη ημέρα, οι ειδικοί τονίζουν, όμως, ότι ιδιαίτερη σημασία έχει ότι σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες, παρατηρείται περιορισμός.

Γαλλία: 544 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες – Περισσότεροι από 21.000 στο σύνολο

Οι καθημερινοί αριθμοί των νεκρών σε όλο τον πλανήτη από την πανδημία σοκάρουν. Πολλές από τις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη βιώνουν ένα διαρκή όλεθρο, με το σύστημα υγείας να καταρρέει και τους θανάτους να καταγράφονται ο ένας μετά τον άλλον.

Στη Γαλλία η επέλαση της πανδημίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Οι Γάλλοι δεν σταματούν να μετρούν τις πληγές τους αυξάνοντας διαρκώς τις λίστες των θυμάτων από τον φονικό ιό. Μόνο το τελευταίο 24ωρο οι αρχές ανακοίνωσαν πως από τη ζωή λόγω της πανδημίας έφυγαν ακόμη 544 άνθρωποι, στη πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας.

Σε 21.340 νεκρούς και 119.151 κρούσματα ανέρχεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία. Τα στοιχεία του τελευταίου 24ώρου. Περαιτέρω αύξηση εμφάνισε ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, κατέληξαν ακόμη 544 ασθενείς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 21.340.

Τουρκία: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων – 117 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Περαιτέρω αύξηση εμφάνισε ο αριθμός των κρουσμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού στη γειτονική Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των νοσούντων αυξήθηκε κατά 3.083 και διαμορφώθηκε σε 98.673. Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας κατέληξαν ακόμη 117 άτομα, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να αγγίζει τους 2.376. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός όσων έχουν αναρρώσει αγγίζει τους 16.500, εκ των οποίων οι 1.599 ιάθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Τα νούμερα αυτά αρχίζουν και ανησυχούν ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα της χώρας, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κάτι που σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα αυξηθεί ταυτόχρονα και ο αριθμός των θυμάτων.koronoios-tourkia-1-1200x675

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κλείνοντας καθημερινά ολοένα και περισσότερες περιοχές που εντοπίζονται κρούσματα θετικά στον ιό. Τα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας έχουν τεθεί σε καραντίνα, με τη χώρα να υπολειτουργεί στον παραγωγικό τομέα. Βλέποντας τη κατάσταση που επικρατεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης στη Τουρκία πιστεύουν πως θα καταφέρουν να αποφύγουν τέτοιου είδους νούμερα παίρνοντας τα σωστά μέτρα αντιμετώπισης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η COVID-19 έχει προσβάλει πάνω από 2,6 εκατομμύρια άτομα, ενώ έχει οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 181.000 ασθενών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments