Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκατάρτιση: Ικανοποίηση της αντιπολίτευσης – Μεγάλο το πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκατάρτιση: Ικανοποίηση της αντιπολίτευσης – Μεγάλο το πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης
ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκατάρτιση: Ικανοποιημένα τα στελέχη της αντιπολίτευσης για την απόσυρση του προγράμματος των επιστημόνων, ωστόσο ζητούν την αποπομπή του Γιάννη Βρούτση από την κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκατάρτιση: Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της όλης ιστορίας, καθώς κάνουν λόγο και για το πρώτο ισχυρό πλήγμα που δέχεται η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα ζητούν την αποπομπή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση από την κυβέρνηση.

«Η παραμονή του υπουργού στην κυβέρνηση φανερώνει πως έστησε τη δουλειά με συνευθύνη του Μαξίμου» λένε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι οι διαρροές για παρέμβαση Μητσοτάκη έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους

«Οι αποκαλύψεις του σκανδάλου από δύο εφημερίδες και η ανάδειξη του θέματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να φέρουν την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και να την αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση» υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι «η υπόθεση είναι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο καθώς οι 6 ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, οι άνθρωποι δηλαδή που θα έπαιρναν τα 35 εκατομμύρια ευρώ, είτε έχουν στενή σχέση με την ΝΔ είτε με στελέχη του κόμματος».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «ενοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων ανέφερε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε: Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Οι υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο.

Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας», καταλήγει.

Το google translate και το “σκάνδαλο”

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα έχει δύο πτυχές. Αρχικά την ανάθεση του έργου στις συγκεκριμένες εταιρίες και δεύτερον ότι τα ΚΕΚ δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να κάνουν καλά τη δουλειά τους. «Ανέβασαν ένα  πρόγραμμα που το χρησιμοποίει η Νορβηγία και το έβαλαν στην αυτόματη μετάφραση» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Εξ ου τα «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη « αλλά και το «κουμπί βάφλα». Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να γελοιοποιηθεί η κυβέρνηση και να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο». Παράλληλα οι ίδιοι θέτουν και ερωτήματα όπως γιατί τελικά οι επιστήμονες θα πάρουν 600 ευρώ και όχι 800, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, αφού τώρα δεν θα υπάρχουν οι πλατφόρμες των εταιρειών. «Μήπως έτσι και αλλιώς έχουν δεσμεύσει τα χρήματα  για να δοθούν στις εταιρείες;» αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments