Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: Πλησιάζουν τις 200.000 οι νεκροί παγκοσμίως – Τραγωδία δίχως τέλος σε Βρετανία και ΗΠΑ

Κορωνοϊός τώρα: Πλησιάζουν τις 200.000 οι νεκροί παγκοσμίως – Τραγωδία δίχως τέλος σε Βρετανία και ΗΠΑ
Κορωνοϊός τώρα: Ο κορωνοϊός έχει σταθερή πορεία εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο ΗΠΑ και Βρετανία δε λένε να ησυχάσουν - Σε χαμηλά επίπεδα για άλλη μια μέρα η χώρα μας.

Κορωνοϊός τώρα: Μπορεί το κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως να είναι κλίμα αισιοδοξίας και οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να σκέφτονται την χαλάρωση των μέτρων στις χώρες τους, αλλά υπάρχουν ακόμα χώρες που ο κορωνοϊός πραγματικά “θερίζει”. Ο λόγος για τις ΗΠΑ και τη Βρετανία που μετράνε μαζί καθημερινά χιλιάδες νεκρούς και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση, δεδομένης και της στάσης των ηγετών τους, οι οποίοι βιάζονται να επανεκκινήσουν την οικονομία. Την ίδια στιγμή τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν φτάσει τα 2.731.005, ενώ έχουν πεθάνει 194.456. Σε μια πιο αισιόδοξη νότα 762.196 άνθρωποι έχουν ιαθεί πλήρως.

27 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 2.490 συνολικά – 130 νεκροί

Για ακόμη μια μέρα οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω infographic, τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 27, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.490, σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπρόσωπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσιόδρα. Οι θάνατοι ανέρχονται πλέον στους 130, καθώς σήμερα πέθαναν άλλοι 5 συμπολίτες μας.  infographic24042020-1114x1200

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.490. Από αυτά, 580 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

HΠΑ: Τραγικός ο απολογισμός – Σχεδόν 50.000 οι θάνατοι

Η μακάβρια λίστα των νεκρών στις ΗΠΑ μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Η πανδημία του  κορωνοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 49.759 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκε ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων μέσα σε μια μέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε ως το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) από προχθές Τετάρτη την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 3.176 θάνατοι στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας. Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 26.971 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το σύνολό τους να αυξάνεται σε 866.646, σύμφωνα με την καταμέτρηση της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Φόβοι πως ο πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι μεγαλύτερος

Παρότι έχουν γίνει σχεδόν 4,7 εκατομμύρια εξετάσεις στη χώρα, ο αριθμός τους δεν θεωρείται επαρκής, καθώς εκφράζονται φόβοι πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί δύο πολύ βαρείς ημερήσιοι απολογισμοί (πάνω από 3.800 και πάνω από 4.500 νεκροί) αλλά αυτό οφειλόταν εν μέρει στο ότι προστέθηκαν στα θύματα εκατοντάδες θάνατοι που «πιθανόν συνδέονταν» με την COVID-19, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στα επίσημα δεδομένα ως τότε.

Εξαιρουμένων αυτών των δύο, ο απολογισμός της Πέμπτης είναι ο χειρότερος που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 190.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ωστόσο παρά τα τρομακτικά αυτά δεδομένα, αρκετές πολιτείες, όπως το Τέξας, το Βερμόντ και η Τζόρτζια, αποφάσισαν να μπουν στον δρόμο της άρσης των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας κίνησης, επιτρέποντας σε ορισμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας να ξαναρχίσουν να λειτουργούν.

Βρετανία: 761 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Υπερβαίνουν τα 19.000 τα θύματα στο σύνολο

Η τραγωδία συνεχίζεται στην Μεγάλη Βρετανία καθώς καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα. Ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασαν τους 761, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνάει τους 19.000.

Σύμφωνα με το NHS, οι ηλικίες των θυμάτων ήταν από 40 έως 102 ετών, ενώ 34 από τους 582 νεκρούς δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα. Στην Ουαλλία οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο ήταν 110 και στη Σκωτία 64.

Η ιστοσελίδα της κυβέρνησης που άρχισε να λειτουργεί από σήμερα το πρωί για την ηλεκτρονική κράτηση διαγνωστικής εξέτασης προς τους βασικούς εργαζόμενους και της οικογένειές τους, σταμάτησε μέσα σε λίγες ώρες να δέχεται αιτήσεις των ενδιαφερομένων, λόγω της υψηλής ζήτησης.bretania-1200x720

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε χθες την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης για διαγνωστικά τεστ είτε στους προσωρινούς σταθμούς εξέτασης που λειτουργούν στη χώρα ή στο σπίτι με οικιακό κιτ, το οποίο όπως είπε ήταν σημαντικό για την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ, και αφορά όλους τους βασικούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην Αγγλία.

Μετά από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος, το υπουργείο Υγείας απολογήθηκε για την ταλαιπωρία με μήνυμά του στο οποίο αναφέρει ότι υπήρξε υψηλός αριθμός αιτήσεων και ότι περισσότερα τεστ θα είναι διαθέσιμα από αύριο. Για οποιεσδήποτε νέες αιτήσεις κρατήσεων η ιστοσελίδα ενημερώνει «Οι αιτήσεις έκλεισαν. Δεν μπορείτε αυτή τη στιγμή να εγγραφείτε για τεστ κορoνοϊού. Παρακαλώ ελέγξτε αργότερα».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τα οικιακά κιτ για το τεστ που διατέθηκαν σήμερα μέσω της ηλεκτρονικής κράτησης ήταν 5.000, αλλά στόχος είναι να διατίθενται καθημερινά 18.000 μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ισπανία: 367 νεκροί – 6.740 νοσούντες σε 24 ώρες

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα υποχώρησε ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ισπανία, σε μια ιδιαιτέρως αισιόδοξη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, κατέληξαν μόλις 367 ασθενείς, ο χαμηλότερος αριθμός εντός Απριλίου. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανήλθε σε 22.524 από 22.157 την Πέμπτη.

Όσον αφορά τα κρούσματα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, επιβεβαιώθηκαν 6.740 νέες περιπτώσεις, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 219.764. Η ιβηρική χώρα, μετά και τα τελευταία στοιχεία, παραμένει στη δεύτερη θέση ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό των νεκρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο COVID-19 έχει προσβάλει πάνω από 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 191.000.

Ιταλία: 420 θάνατοι και 3.021 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Μείωση νεκρών αλλά αύξηση κρουσμάτων

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 189.973 και είχαν χάσει την ζωή τους 25.549 άνθρωποι ενώ 57.576 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 420 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.021 νέα κρούσματα. 2.922 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 2.173 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 22.068 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 82.286 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξάνεται (375 περισσότερα κρούσματα), αλλά έχασαν την ζωή τους 46 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή πρώτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία . Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αν και σε σχέση με χθες, συνολικά, είναι 11 λιγότεροι.koronoios-italia-4-1-1200x804

Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας και του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας συνεχίζουν να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην πόλη του Μιλάνου, όπου σήμερα αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και τις περασμένες ημέρες δεν παρατηρήθηκε ο περιορισμός που καταγράφηκε σε άλλες περιοχές της χώρας. Και για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να υπογραμμίζουν ότι η μετάβαση στην λεγόμενη «φάση δύο», με βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερα προσεκτική τήρηση όλων των προϋποθέσεων ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments