Ελλάδα

Επιστολή Ιερώνυμου σε Κυριάκο Μητσοτάκη: «Άνοιξε τις εκκλησίες»

Επιστολή Ιερώνυμου σε Κυριάκο Μητσοτάκη: «Άνοιξε τις εκκλησίες»
Επιστολή Ιερώνυμου σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον χαρακτήρισε "πιστό χριστιανό", ζητώντας του να ανοίξει τις εκκλησίες.

Επιστολή Ιερώνυμου σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Ιερώνυμος, με την οποία του ζητά να ανοίξουν οι εκκλησίες αλλά με τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα υποδείξουν οι επιστήμονες. Ανάλογη επιστολή, σύμφωνα με την Καθημερινή, έχει στείλει στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Εκκλησία της Κρήτης, κάτι που δείχνει μια σύμπνοια των 96 Μητροπολιτών για το άνοιγμα των εκκλησιών, στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με την Καθημερινή, στη επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει αναφορά στα «φιλόχριστα αισθήματά του» και τον αποκαλεί «πιστό χριστιανό». Εκτός από αυτό:

  • Εξιστορεί όσα μέτρα έλαβε η Εκκλησία κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, τηρώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού,
  • Αναφέρει τις επιθέσεις που δέχθηκε η Εκκλησία ακόμη και από «σκληροπυρηνικούς» πιστούς που ήθελαν να αντιδράσει στα κυβερνητικά μέτρα περί Θείων Λειτουργιών χωρίς πιστούς.
  • Ζητά να συμπεριληφθούν και οι ναοί στις προβλέψεις για σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Συγκεκριμένα, ο κ. Ιερώνυμος ζητά την λειτουργία των ναών με την τήρηση της απόστασης των δύο μέτρω, του ενός τόμου ανά 15 τ.μ., την χρήση αντισηπτικών και μασκών και την απαγόρευση προσέλευσης των πιστών που ανήκουν σε ευπαθείς υγειονομικά ομάδες.

Η Εκκλησία φέρεται να έχει ενοχληθεί γιατί στο σχεδιασμό περί σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων δεν περιλαμβάνονται οι ναοί και ο κυβερνητικός σχεδιασμός “στέλνει” το άνοιγμα των εκκλησιών την 1η Ιουνίου. «Η Εκκλησία τήρησε ευλαβικά τα κυβερνητικά μέτρα παρά τις πιέσεις των πιστών. Αντ’ αυτού, δεν έλαβε ένα ευχαριστώ για τη στάση της ενώ αγνοείται και από τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την άρση των μέτρων» δήλωσε στην Καθημερινή εκκλησιαστικός παράγοντας.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Αρχιεπίσκοπο ως πρόεδρο της ΔΙΣ και με την σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετεί η Ιεραρχία επί του θέματος, δηλαδή οι 82 ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος (συνολικά 96 μαζί με την Εκκλησία της Κρήτης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments