Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Χωρίς θερινά τμήματα η Βουλή το καλοκαίρι – Τέλος οι ΠΝΠ

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Χωρίς θερινά τμήματα η Βουλή το καλοκαίρι – Τέλος οι ΠΝΠ
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Η κυβέρνηση συνεχίζει το νομοθετικό έργο, αφού ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έως τις 31 Ιουλίου θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή 26 νομοσχέδια - Τέλος στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Το μεταρρυθμιστικό έργο δεν φρενάρει, αντίθετα επιταχύνεται», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση της α’ φάσης της πανδημίας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι η Βουλή να παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι και να μην λειτουργήσουν θερινά τμήματα, ενώ υπογράμμισε πως η νομοθέτηση μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία ήταν απαραίτητη λόγω των έκτακτων συνθηκών τις προηγούμενες εβδομάδες, πλέον φτάνει στο τέλος της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει ενημέρωση για υγειονομικά και οικονομικά θέματα σχετικά με τον COVID-19, θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, καθώς επίσης και το νομοσχέδιο υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για χωροταξία και πολεοδομία.

Τα άλλα θέματα της συνεδρίασης είναι:

  • Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ.
  • Παρουσίαση νομοσχεδίων Υπουργείου Δικαιοσύνης για α) ενσωμάτωση Οδηγιών ΕΕ και β) Επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης και δικονομία Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απλοποίηση των διαδικασιών στο πεδίο της ύλης του Υπουργείου.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments