Οικονομία

Τουρισμός: Στα μέσα Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Τουρισμός: Στα μέσα Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τα ταξίδια στο εξωτερικό
Τουρισμός: Οι πολίτες φαίνεται να είναι σύμφωνοι με την απαγόρευση των ταξιδιών.

Τουρισμός: Λίγο πριν από τα μέσα Ιουνίου και την εκπνοή της ισχύος της ταξιδιωτικής προειδοποίησης «για όλα τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό», θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον θερινό τουρισμό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα την παράταση της προειδοποίησης «τουλάχιστον» έως και τις 14 Ιουνίου.

Η απόφαση για νέα παράταση «θα πρέπει να συνυπολογίσει τους περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το τι θα ισχύει στην Γερμανία σε ό,τι αφορά την καραντίνα κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών και τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε.», διευκρίνισε ο κ. Μάας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός με τους ευρωπαίους εταίρους.

Η ταξιδιωτική οδηγία της γερμανικής κυβέρνησης καλύπτει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (1η Ιουνίου), αλλά για την ώρα όχι και τις σχολικές διακοπές του καλοκαιριού, οι οποίες σε κάποια κρατίδια ξεκινούν στις 22 Ιουνίου. Επιπλέον, επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν χωρίς κόστος τυχόν κρατήσεις τους για διακοπές.

Η αποδοχή των εν λόγω μέτρων από τους πολίτες είναι πάντως αρκετά υψηλή, όπως φαίνεται από την έρευνα της YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί σωστή την απαγόρευση και για το καλοκαίρι των τουριστικών ταξιδιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το 20% υποστηρίζει το άνοιγμα των συνόρων προς μεμονωμένες χώρες, ενώ μόνο το 13% θα ήθελε να επιτραπεί πλήρως η μετακίνηση μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε. για το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 31% των Γερμανών δηλώνει ότι έχει «ξεγράψει» τα σχέδιά του για καλοκαιρινές διακοπές, το 22% αποφασίζει να μην ταξιδέψει στο εξωτερικό και το 9% θα ακυρώσει τις διακοπές που είχε προγραμματίσει για το εσωτερικό της χώρας. Μόνο το 18% των ερωτηθέντων φαίνεται αποφασισμένο να παραμείνει στα σχέδιά του, ενώ το 45% δηλώνει ότι πριν από την πανδημία δεν είχε σχέδια για διακοπές εντός Γερμανίας.

Σήμερα πάντως ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε και από την πλευρά του την παράταση της ισχύος των συνοριακών ελέγχων μέχρι τις 15 Μαΐου. Η διέλευση επιτρέπεται μόνο για τα εμπορεύματα, για τους εργαζόμενους σε γειτονικές χώρες και για επείγουσες υποθέσεις, όπως π.χ. η παρουσία σε δικαστήριο ή σε κηδεία. Σε «κανονικές» συνθήκες, οι Γερμανοί προτιμούν το εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ενδεικτικά, το 2019, το 74% των 70,8 εκατομμυρίων τουριστών επέλεξε χώρα του εξωτερικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments