Πολιτική

Πάρκο Ναυτικής Βάσης: Οριστικά χωματερή με νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Πάρκο Ναυτικής Βάσης: Οριστικά χωματερή με νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ
Πάρκο Ναυτικής Βάσης: Βράζουν τα Βριλήσσια με τα σχέδια Μανιατογιάννη για το πάρκο της Ναυτικής Βάσης.

Πάρκο Ναυτικής Βάσης: Η δημοτική αρχή συστηματικά τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει ένα περιβαλλοντικό στολίδι της πόλης σε υπαίθρια παράνομη χωματερή και αμαξοστάσιο για τα οχήματα της διεύθυνσης καθαριότητας. Ένα πάρκο που δόθηκαν αγώνες από όλη την πόλη να περάσει από το Πολεμικό Ναυτικό στα χέρια του Δήμου Βριλησσίων ο Ξένος Μανιατογιάννης το απαξίωσε.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή,μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής Βριλησσίων εγκρίνει την λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο πάρκο της Ναυτικής Βάσης στον Δήμο Βριλησσίων, «για το τμήμα εντός εδαφικής έκτασης, επί της οδού Αναπαύσεως, επιφανείας 8.107,74 τ.μ. που εμφαίνεται με στοιχεία (Α,Β,Γ…,Ο,Α) στο τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:500 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων».

Κομβικό ρόλο στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να ενδώσει στις πιέσεις της δημοτικής αρχής Μανιατογιάννη, για να δοθεί το πράσινο φως στη μετατροπή του πάρκου σε χωματερή και αμαξοστάσιο, έπαιξε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος.

Αν και πολιτικά ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους , ο δήμαρχος Βριλησσίων προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια ερωτοτροπεί με τον ΣΥΡΙΖΑ που του έδωσε και επίσημο χρίσμα στις δημοτικές εκλογές, δεν τους εμπόδισε να έχουν άριστες σχέσεις και να αλληλοστηρίζονται ακόμη και πολιτικά. Χαρακτηριστική είναι η δημόσια στήριξη του δημάρχου Βριλησσίων στον Γενικό Γραμματέα πριν ένα χρόνο, όταν αυτός προσπαθούσε να εκλεγεί βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών και να συμπεριληφθεί στις λίστες. Ήταν πρώτος «χειροκροτητής» στις δημόσιες συγκεντρώσεις του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα οι δημοτικές παρατάξεις που ανήκαν στον κεντροδεξιό χώρο στα Βριλήσσια τους κατηγορούσαν για υπόγειες διαδρομές.

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων που ουσιαστικά εισηγείται στην πολιτική ηγεσία, ήρθε η ώρα να ανταποδώσει την πολιτική στήριξη και φιλία στον δήμαρχο Βριλησσίων και παρανόμως μιας και υπάρχουν σωρεία καταδικαστικές αποφάσεις για τις δραστηριότητες στη Ναυτική Βάση να του δωρίσει ένα περιβαλλοντικό περιουσιακό στοιχείο της πόλης για χρήσεις που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, απομειώνουν την αξία του και αντιτίθεται σε όσα δημόσια είχαν υποστηρίξει για να υφαρπάξουν την ψήφο των δημοτών.

Ουσιαστικά ο Γ.Γ. Μανώλης Γραφάκος δίνει σανίδα σωτηρίας στον Ξένο Μανιατογιάννη, γιατί προσβλέπει μελλοντικά σε νέα πολιτική στήριξη, για να ικανοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδια του. Τοπικοί παράγοντες που γνωρίζουν πολλά αναφέρουν ότι πέρα της πολιτικής σχέσης έχουν αναπτυχθεί μέσα από τους θεσμικούς ρόλους που κατέχουν και οι δυο «φίλοι» πολύπλευρες συνεργασίες και η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση μόνο τυχαία δεν είναι μιας και υπάρχουν πλάνα για δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Το ζήτημα είναι αν εγκλωβίστηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ σε προσωπικά παιχνίδια και δεν είχε την πραγματική εικόνα ή αν γνώριζε και έδωσε το πράσινο φως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments