Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Εμφανίστηκε μετά από 20 μέρες» [vid]

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Εμφανίστηκε μετά από 20 μέρες» [vid]
Κιμ Γιονγκ Ουν: Σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξε μεγάλη κι έντονη φημολογία γύρω από την κατάσταση της υγείας του, με κάποιο από τα σενάρια να τον φέρουν ακόμη και νεκρό.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από δημοσίευμα ότι ήταν νεκρός έκανε την επανεμφάνιση ύστερα από 20 ημέρες και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου, προήδρευσε συνάντησης του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap συμμετείχε σε τελετή ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων ενός εργοστασίου λιπασμάτων στην Σουντσόν.

Σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξε μεγάλη κι έντονη φημολογία γύρω από την κατάσταση της υγείας του, με κάποιο από τα σενάρια να τον φέρουν ακόμη και νεκρό. Μεσολάβησαν οι εκδηλωσεις στις 15 Απριλίου για την συμπλήρωση 108 ετών από τα γέννηση του παππού του και ιδρυτή του βορειοκορεατικού καθεστώτος Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Υπενθυμίζεται πως χθες ένας Βορειοκορεάτης που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα ισχυρίστηκε ότι είναι 99% σίγουρος ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νεκρός και η Πιόνγιανγκ θα το ανακοινώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο Ji Seong-ho δήλωσε στο πρακτορείο Yonhap ότι έχει την πληροφόρηση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια καρδιολογικής επέμβασης.

Είπε ακόμα ότι η αδερφή του η Κιμ Γιο Γιονγκ μπορεί να είναι η επόμενη στην διαδοχή αλλά αυτό δεν αρέσει στο «καθεστώς». Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τις 11 Απριλίου και από τότε οι φήμες είναι πολλές. Κάποιοι λένε ότι είναι σοβαρά άρρωστος, κάποιοι άλλοι ότι έχει πεθάνει και κάποιοι άλλοι ότι φοβάται και κρύβεται για να μην κολλήσει τον κορωνοϊό. Εκτός από κάποιες γραπτές δηλώσεις του μέσω του ενός και μοναδικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ είναι άφαντος.

Πάντως, δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν πρόσφατες κινήσεις πολυτελών σκαφών τα οποία χρησιμοποιεί συχνά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας και το περιβάλλον του προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται στο παραθαλάσσιο θέρετρό του. Η ιστοσελίδα NK PRO, η οποία παρακολουθεί τα ζητήματα της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι δορυφορικές εικόνες απεικόνισαν σκάφη, με τα οποία έχει θεαθεί κατά καιρούς ο Κιμ, να κινούνται με τρόπο που υποδηλώνει ότι ο ίδιος ή η κουστωδία του βρίσκονται στο θέρετρο Ουονσάν, στα ανατολικά της χώρας, μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για την δεύτερη παρόμοια αναφορά μέσα σε λίγες ημέρες καθώς την περασμένη εβδομάδα ένα πρόγραμμα παρατήρησης της Βόρειας Κορέας με έδρα τις ΗΠΑ, το 30 North, είχε μεταδώσει ότι δορυφορικές φωτογραφίες είχαν δείξει ότι το προσωπικό τρένο του 36χρονου Κιμ βρισκόταν παρκαρισμένο σε ένα σταθμό που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση από τον ηγέτη στην βίλα του στο ίδιο θέρετρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments