Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο κορωνοϊός σήμερα: 269 θύματα – 3.923 νοσούντες σε μία ημέρα

Ηνωμένο Βασίλειο κορωνοϊός σήμερα: 269 θύματα – 3.923 νοσούντες σε μία ημέρα
Ηνωμένο Βασίλειο κορωνοϊός σήμερα: Ακόμη 269 νεκρούς από κορωνοϊό θρηνεί το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 31.855.

Ηνωμένο Βασίλειο κορωνοϊός σήμερα: Κατά 269 αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα από την υγειονομική κρίση σ’ όλη την Ευρώπη. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 31.855. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο στη Ήπειρο και τον δεύτερο υψηλότερο σε όλον τον κόσμο.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, επιβεβαιώθηκαν 3.923 νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των οποίων αυξήθηκε σε 219.183.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή της σύστασης «παραμείνετε στο σπίτι» σε «παραμείνετε σε συναγερμό». Η συγκεκριμένη, μάλιστα, τροποποίηση επήλθε λίγες ώρες πριν το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τη μερική άρση του lockdown. Συγκεκριμένα, με διάγγελμα ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται σήμερα να απευθυνθεί στους Βρετανούς στις 19:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στη μάχη της χώρας κατά του covid-19.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Τζόνσον θα παρουσιάσει ένα πενταβάθμιο σύστημα προειδοποίησης για την Αγγλία, το οποίο θα ξεκινά από το «πράσινο» επίπεδο και θα φτάνει στο «κόκκινο» για να χαρακτηρίζει τον κίνδυνο που διατρέχουν από την covid-19 διάφορες περιοχές και να επιτρέπει στην κυβέρνηση να ενισχύει τους περιορισμούς όπου κρίνεται αναγκαίο. Οι αρχές των άλλων επαρχιών της Μεγάλης Βρετανίας -Ουαλία, Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία– μπορούν να καθορίζουν μόνες τους τα μέτρα που λαμβάνουν, αν και αναμένεται να ακολουθήσουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την Αγγλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments