Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας κορωνοϊός: Ο λαός ήταν αυτός που τα κατάφερε στην πανδημία

Δημήτρης Κουτσούμπας κορωνοϊός: Ο λαός ήταν αυτός που τα κατάφερε στην πανδημία
Δημήτρης Κουτσούμπας κορωνοϊός: Επίθεση από τον γραμματέα του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για τις επιλογές της εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας πως το Μαξίμου έβαλε σε μόνιμη καραντίνα τα εργασιακά δικαιώματα.

Δημήτρης Κουτσούμπας κορωνοϊός: Με τις θυσίες του λαού καταφέραμε να μην έχουμε εκατόμβες νεκρών από τον κορωνοϊό τονίζει ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις του υγειονομικού προσωπικού, στον εφοδιασμό των νοσοκομείων με τα απαραίτητα μέσα και στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Newsbomb», ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε το Μαξίμου και για το ότι έβαλε σε μόνιμη καραντίνα τα εργασιακά δικαιώματα, τονίζοντας πως «τα δήθεν έκτακτα μέτρα ήρθαν για να μείνουν». Όπως πρόσθεσε, «σήμερα πρέπει να ακυρωθούν τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εν μέσω πανδημίας».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ είπε επίσης πως σε ακόμα μεγαλύτερη καραντίνα μπήκε το δικαίωμα της ενημέρωσης του λαού, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τη στήριξη ισχυρών μέσων ενημέρωσης «και αυτό προσπαθεί να το εξασφαλίσει με κάθε τρόπο».

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από όσα δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας:

  • Αν κάποιος τα κατάφερε αυτός είναι ο ίδιος ο λαός ο οποίος τήρησε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, με πειθαρχία. Με τις δικές του θυσίες καταφέραμε τελικά να μην έχουμε τις εκατόμβες των νεκρών που είχαν άλλες χώρες. Η κυβέρνηση αυτό που έκανε ήταν να επιβάλλει γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα για να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι ήδη στα πρόθυρα κατάρρευσης. «Κερδίζουν χρόνο», έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη. Μόνο που αυτός ο χρόνος δεν αξιοποιήθηκε για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις του υγειονομικού προσωπικού, για να εφοδιαστούν τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα μέσα, για να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και να μπει κάτω από τον κρατικό έλεγχο.
  • Η κυβέρνηση άρπαξε την ευκαιρία που της έδωσε η πανδημία για να βάλει σε μόνιμη καραντίνα τα όποια εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει. Με βασικό εργαλείο τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υλοποίησε όσα αντεργατικά μέτρα δεν κατάφεραν να περάσουν οι κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων… Τα δήθεν έκτακτα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, όχι μόνο γιατί ο ΣΕΒ τα ζητούσε και πριν την πανδημία, αλλά και γιατί μια νέα πιο βαθιά οικονομική κρίση είναι προ των πυλών που θα γίνει προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων.
  • Τα νέα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις θα πάνε εκεί που πήγαν και τα προηγούμενα, στο κεφάλαιο και τις τράπεζες για να στηριχθεί η γρήγορη ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Απ’ τη μια αναπτυξιακά πακέτα, επιδοτήσεις, ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο και από την άλλη μειώσεις μισθών και συντάξεων, φορολογία για το λαό. Κι αν περισσεύει και κανένα ψίχουλο αυτό θα δίνεται για τη διαχείριση της φτώχειας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.
  • Οι κάθε είδους εξυπηρετήσεις για τη στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών δεν είναι γκάφα, αλλά συνειδητή επιλογή και πρακτική όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Το σκάνδαλο «ΚΕΚ Βρούτση», μπορεί να το υλοποίησε ο υπουργός εργασίας ο οποίος ειδικεύεται στην αντεργατική πολιτική για χάρη της μεγαλοεργοδοσίας αλλά βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση της Ν.Δ.
  • Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ελέγχονται από τους ιδιοκτήτες τους, μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι τα αξιοποιούν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και το δικαίωμα της ενημέρωσης του λαού μπήκε σε ακόμη μεγαλύτερη καραντίνα, αν σκεφτεί κανείς ότι εξαφανίστηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια κάθε ενοχλητική φωνή όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για το ίδιο το σύστημα. Αναφέρομαι τόσο στα σωματεία των υγειονομικών, των εργαζομένων αλλά και στο ίδιο το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τη στήριξη ισχυρών μέσων ενημέρωσης και αυτό προσπαθεί να το εξασφαλίσει με κάθε τρόπο.
  • Το ζήτημα βέβαια δεν είναι τι θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά τι θα κάνει ο ίδιος ο λαός, ο οποίος τώρα πρέπει με την πάλη του να αποκρούσει ένα «νέο μνημόνιο» το οποίο θα προστεθεί στα προηγούμενα, ξεκινώντας από σήμερα. Σήμερα πρέπει να ακυρωθούν τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εν μέσω πανδημίας. Σήμερα πρέπει να μπει τέλος σ΄αυτό το φαύλο κύκλο, να ανοίξει ο δρόμος για συνολικές ανατροπές για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments