Πολιτική

Άκης Σκέρτσος κορωνοϊός: Εξετάζεται η δυνατότητα διακρατικών συμφωνιών για τον τουρισμό

Άκης Σκέρτσος κορωνοϊός: Εξετάζεται η δυνατότητα διακρατικών συμφωνιών για τον τουρισμό
Άκης Σκέρτσος κορωνοϊός: «Η παλαιά κανονικότητα δεν υπάρχει μέχρι να βρούμε φάρμακο και εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε τον ιό» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου

Άκης Σκέρτσος κορωνοϊός: Για εντατική προετοιμασία της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει επανεκκίνηση και της τουριστικής οικονομίας έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.

Όπως είπε για να γίνει αυτό «θα πρέπει να συμφωνηθούν πρωτόκολλα μετακινήσεων από την ΕΕ» εξηγώντας ότι «αν τα πλάνα δεν θα είναι ξεκάθαρα θα μπορούσαμε να δούμε και διακρατικά πρωτόκολλα μετακινήσεων». «Εμείς θέλουμε να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα πρωτόκολλο μεταφορών. Δεν βοηθούν μηνύματα από διάφορα κράτη μέλη που πριμοδοτούν τον εσωτερικό τουρισμό κάθε χώρας» πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος. «Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι σκέφτεται τη μεγάλη εικόνα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την έγκαιρη αντίδραση της κυβέρνησης ο υφυπουργός για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου είπε ότι «τον Φεβρουάριο δεν φαινόταν να υπάρχει η επίπτωση όπως σε άλλες χώρες, βλέπαμε όμως τι συμβαίνει σε άλλες χώρες σε πραγματικό χρόνο» και έτσι, όπως είπε, «καταλάβαμε ότι θα έρθουν και σε εμάς και αυτό κινητοποίησε τον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις». «Δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ οικονομίας και υγείας το ένα συμπληρώνει το άλλο» πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί οι Έλληνες πειθάρχησαν στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού είπε ότι αυτό έγινε, μεταξύ άλλων, χάρη στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνήθηκε το πρόβλημα «οι οδηγίες ήταν πολύ καθοριστικός παράγοντας» αλλά και χάρη «στο βάθος και την ένταση με την οποία ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για την κρίση».

Όσον αφορά την επόμενη φάση ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «γίνεται μετάβαση σε μια περίοδο για την οποία δεν έχουμε στοιχεία και οχι μεγάλη ορατότητα. Χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι».

«Υπάρχει μια τάση σε μια μερίδα της κοινωνίας επιστροφής στην παλαιά ζωή. Αυτή η παλαιά κανονικότητα δεν υπάρχει μέχρι να βρούμε φάρμακο και εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Ο ιός είναι έξω και απειλει ιδίως τις ευπαθείς ομάδες». Χαρακτήρισε, επίσης, ανεύθυνο το να ζητούν κάποιοι να υπάρξουν «λεφτόδεντρα» χωρίς, όπως είπε, να είναι εξασφαλισμένα τα έσοδα του δημοσίου. Πρόκειται για «αντιπολίτευση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο μόνο για να γίνεται αντιπολίτευση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments