Πολιτική

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Από 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Από 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη
Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Από 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη και από 25 Μαΐου πιθανότατα στα νησιά, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Άρση μέτρων Χαρδαλιάς: Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τόνισε ότι η γενική εικόνα είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης. Από την αρχή της κρίσης ενημερώνουμε για κάθε μέτρο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη, ανακοίνωσε. Η μετακίνηση προς τα νησιά θα επιτραπεί πιθανότατα από τις 25 Μαΐου, πρόσθεσε.

Τη χθεσινή πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων, κατά την οποία άνοιξαν σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, είπε πως κύλησε σχετικά ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έγκαιρα. Σε σχέση με τους χώρους λατρείας, είπε ότι από την Κυριακή επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις. Αυτό θα γίνει με αυστηρές προδιαγραφές:

  • Ο αριθμός των πιστών διαμορφώνεται με βάση την αναλογία 1 άτομο ανά 10 τμ, με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Παράδειγμα: χώρος λατρείας 800 ή 1000 τμ, θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 50 άτομα.
  • Παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Που παραμένουν περιορισμοί

Ενημέρωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι είναι σημαντική η τήρηση αποστάσεων αφού λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών πολλοί θα επιλέξουν κάποια παραλία. «Εκεί, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», τόνισε.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξε ένας νεκρός από κορωνοϊό στη χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 152. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 18 νέα κρούσματα. Ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε ανήσυχος στην ενημέρωση λέγοντας ότι «δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments