Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης τηλεδιάσκεψη με Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Προτάσεις για την επόμενη ημέρα

Χάρης Θεοχάρης  τηλεδιάσκεψη με Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Προτάσεις για την επόμενη ημέρα
Χάρης Θεοχάρης τηλεδιάσκεψη με Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Οι τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, οι προτάσεις για την επόμενη ημέρα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, ήταν το θέμα συζήτησης.
Χάρης Θεοχάρης τηλεδιάσκεψη με Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Οι τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, οι προτάσεις για την επόμενη ημέρα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, ήταν το θέμα συζήτησης.

Χάρης Θεοχάρης τηλεδιάσκεψη με Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Ο υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού και εννέα από τους 13 Περιφερειάρχες, κατά την 5η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14 Μαΐου, με τηλεδιάσκεψη για τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, το σχέδιο προτάσεων για την επόμενη ημέρα και τα μέτρα και τα πρωτόκολλα επανεκκίνησης. Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στα πέντε σημεία του πλήρους επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Τουρισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για τις εξελίξεις όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων σε οικονομικό επίπεδο, τις διπλωματικές ενέργειες με τη συνεργασία με χώρες, όπως το Ισραήλ και η Κύπρος, το σχέδιο μάρκετινγκ, τις προωθητικές ενέργειες με υλικό προς tour operators και αεροπορικές εταιρείες ώστε να μπει δυνατά η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και τις ενέργειες για τον κοινωνικό τουρισμό που εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού.    

Ο υπουργός Τουρισμού ανέλυσε την πολιτική της προσέγγισης των μεγάλων αγορών της Δυτικής Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Πιο ειδικά οι αγορές αυτές εξαρτώνται πρωταρχικά από τις αποφάσεις των κυβερνήσεών τους και επεσήμανε ότι «σε κάθε ευκαιρία κάνει παρεμβάσεις και δίνει συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες των χωρών αυτών για το ασφαλές περιβάλλον της Ελλάδος, που πρόκειται να τους φιλοξενήσει». «Το πλάνο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις περιφέρειες για να διαμορφώσουμε τους χάρτες προορισμών.  Στόχος μας είναι να ανοίξουν όλες οι περιοχές και να μην υπάρχει αποκλεισμός», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης. 

   Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «το υπουργείο Τουρισμού έχει εκπονήσει μία ιδιαίτερη καμπάνια προβολής της χώρας και ανάδειξης της υγειονομικής της ασφάλειας, σε συνδυασμό με την προσέλκυση των δυνητικών τουριστικών αγορών. Επίσης έχει συνεργασία με άλλα υπουργεία που είναι αρμόδια για την προετοιμασία άλλων μέτρων για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους».    

Οι Περιφερειάρχες ευχαρίστησαν τον υπουργό Τουρισμού,  Χάρη Θεοχάρη, για τη χρήσιμη ενημέρωση και για τη συνεχή συνεργασία τους και περιμένουν τις συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνεργασία των περιφερειών στην εθνική καμπάνια μάρκετινγκ και την οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων. 

Στη συνεδρίαση, εκτός των Αντιπεριφερειαρχών / Εντεταλμένων Συμβούλων αρμόδιων για τον τουρισμό, συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις οι Περιφερειάρχες: Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος, Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολος Τζιτζικώστας, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Αττικής  Γιώργος Πατούλης, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός και Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η νέα υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Σταυρούλα Μηλιάκου. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments