Οικονομία

Τράπεζα της Ελλάδος: Ομόφωνη απόφαση να παραμείνει Διοικητής ο Γιάννης Στουρνάρας

Τράπεζα της Ελλάδος: Ομόφωνη απόφαση να παραμείνει Διοικητής ο Γιάννης Στουρνάρας
Τράπεζα της Ελλάδος: Ανανεώνεται η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τράπεζα της Ελλάδος: Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το υπουργικό συμβούλιο, τον επαναδιορισμό του Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η θητεία του κ. Στουρνάρα λήγει στις 26 Ιουνίου 2020. Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο λήγει η θητεία του ενός εκ των δύο υποδιοικητών της ΤτΕ του κ. Ι. Μουρμούρα.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας:

«Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της λήξης της θητείας του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα στις 26 Ιουνίου 2020, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον επαναδιορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος«.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τα εξής: «Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα». Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας, είχε δηλώσει:

«Η πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments