Ελλάδα

Άνοιγμα δημοτικών: Τα δύο σενάρια της κυβέρνησης – Η θέση των λοιμοξιολόγων

Άνοιγμα δημοτικών: Τα δύο σενάρια της κυβέρνησης – Η θέση των λοιμοξιολόγων
Άνοιγμα δημοτικών: Υπέρ της επιστροφής των μαθητών των δημοτικών σχολείων στις αίθουσες τάσσεται ο Σωτήρης Τσιόδρας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την πανδημία να αναφέρει πως η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει κατάλληλη.

Άνοιγμα δημοτικών: Το άνοιγμα και των δημοτικών σχολείων εξετάζει η κυβέρνηση με τα δύο σενάρια να είναι η επιστροφή την 1η Ιουνίου ή η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των δημοτικών την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι αναμένουν το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία, παρέπεμψε σε δήλωση του Πρωθυπουργού ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και θα περιμένει πρώτα να περάσουν 14 ημέρες από το άνοιγμα της αγοράς και της επιστροφής της τρίτης λυκείου στα σχολεία στις 11 Μαΐου, δήλωσε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Την ίδια μέρα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη στο τι προβλέπεται για το Δημοτικό, απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. Ωστόσο ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού».

Θετικοί για την επιστροφή στα σχολεία Τσιόδρας – Γώγος

Το ζήτημα της επιστροφής στα θρανία πάντως για τους μαθητές του Δημοτικού έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί τους ειδικούς και την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι θα, χθες σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας, κ. Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι αναφερόμενος στην πορεία του ιού στη χώρα ότι «έχουμε θετικά δείγματα» και σχετικά με τα Δημοτικά ότι «αν συνεχίσουν τα δείγματα αυτά, υγειονομικά τουλάχιστον, υπάρχει ασφάλεια για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόδρας σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε πως τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο σε σχέση με άλλες ομάδες και επεσήμανε και χθες ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία των γονιών. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι που τους οδήγησαν στο να πουν πως είναι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων. «Το άνοιγμα των σχολείων παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα. Από την άλλη, η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει καταλληλότερη», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments