Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για οικονομία, τουρισμό και εργασία

Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για οικονομία, τουρισμό και εργασία
Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει σήμερα το σχέδιο για την οικονομία, τον τουρισμό και την εργασία με νέο διάγγελμα.

Διάγγελμα Μητσοτάκη live: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο διάγγελμα θα περιγράψει το σχέδιο για την οικονομία, τον τουρισμό και την εργασία. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τον τομέα του τουρισμού, ευελπιστώντας σε ελκυστικά πακέτα από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που θα ενεργοποιηθούν μόλις αρχίσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από την ΕΕ, τη ζώνη Σένγκεν και το Ισραήλ μπορεί και από τα μέσα Ιουνίου και το αργότερο την 1η Ιουλίου.

Δείτε live το διάγγελμα

Το ολοκληρωμένο σχέδιο θα συμβάλλει στην αναχαίτιση της ύφεσης που θα υπάρξει μέσα στο 2020 και θα θέσει τις βάσεις για μια μεγάλη ανάκαμψη το 2021. Παράλληλα, αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού, τον λόγο θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Με βάση τις πληροφορίες που διαρρέουν από το οικονομικό επιτελείο, οι άξονες στους οποίους κινείται το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι οι εξής:

    • Μείωση της φορολογίας, όπως η υποχώρηση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να γίνει ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν και να προσελκυσθούν περισσότεροι επισκέπτες και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό.
    • Στήριξη της εργασίας για να μην υπάρξουν απολύσεις μέσω προγραμμάτων επιδότησης μέρους της μισθοδοσίας όσων από τους εργαζομένους δεν θα επανέλθουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
    • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του μειωμένου τζίρου και να αποφευχθούν «λουκέτα».

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα εξαγγείλει και νέο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αλλά και μέτρα στήριξης των δανειοληπτών. Ταυτόχρονα, η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες δεν θα κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό αλλά το αεροπορικό ταξίδι θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Την τήρηση φυσικών αποστάσεων στα αεροδρόμια
  • Τη χρήση μάσκας στα αεροπλάνα
  • Στη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν από το ταξίδι
  • Τα ελληνικά ξενοδοχεία θα εφαρμόσουν αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε τετραμερή τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό ο πρωθυπουργός

Ο τουρισμός για τη χώρα μας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και αυτό θα είναι ένα από τα βασικά θέματα τηλεδιάσκεψης στην οποία θα συμμετέχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται ουσιαστικά για τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας που ξεκίνησε χθες Τρίτη 19 Μαΐου 2020, με την συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η διάσκεψη θα έχει ως κύρια αντικείμενα την ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση της πανδημίας και την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών συναλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα του τουρισμού.

Η χώρα μας εξάλλου αναμένει να ξαναρχίσουν το συντομότερο οι επισκέψεις τουριστών από τις βαλκανικές χώρες που επισκέπτονται κάθε χρόνο κυρίως περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, είναι σε ισχύ κοινή Διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας και της Σλοβενίας με βασικό μέλημα τις μετακινήσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments