Πολιτική

Μητσοτάκης – Κόντε: Τηλεφωνική συνομιλία για τη γαλλογερμανική πρόταση

Μητσοτάκης – Κόντε: Τηλεφωνική συνομιλία για τη γαλλογερμανική πρόταση
Μητσοτάκης - Κόντε: Στην πρόταση των Μέρκελ - Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκαν στη συνομιλία τους Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζουζέπε Κόντε. Παράλληλα, εξέφρασαν την προσδοκία τους για σύντομη αποκατάσταση των συνδέσεων Ελλάδας και Ιταλίας.

Μητσοτάκης – Κόντε: Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, είχε σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η πρόταση Μέρκελ – Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, κινείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχαν αναλάβει και οι ίδιοι με συνυπογραφή στο κείμενο για την αναζήτηση κοινής ευρωπαϊκής λύσης και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την Ένωση.

Επεσήμαναν, δε, ότι η πρόταση αυτή πρέπει να αποτελεί την αφετηρία και για την πρόταση που θα καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης για την εξέλιξη της πανδημίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στην Ιταλία η εξάπλωση του ιού βρίσκεται σε καθοδική τροχιά. Τέλος, και οι δύο εξέφρασαν την προσδοκία για σύντομη αποκατάσταση των συνδέσεων Ελλάδας – Ιταλίας, λαμβάνοντας υπόψιν πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες 24 ώρες 161 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη γειτονική χώρα, ενώ άλλα 665 κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στην Ιταλία είναι 227.364, ενώ οι νεκροί από την πανδημία έφτασαν τους 32.330. Παράλληλα, 132.282 άνθρωποι έχουν ξεπεράσει την περιπέτεια με τον ιό.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων ήταν 226.699, είχαν χάσει την ζωή τους 32.169 άνθρωποι, ενώ 129.401 είχαν θεραπευθεί. Από χθες, επίσης, 2.881 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Την ίδια ώρα, 676 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ και, συνολικά, 9.624 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 52.452 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο μειώθηκε κατά 148 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μικρή μεταβολή. Για την ακρίβεια έχασε τη ζωή του ένας επιπλέον άνθρωπος σε σχέση με την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments