Ελλάδα

Κανονική επένδυση – Αυτό είναι το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία στην Ελλάδα

Κανονική επένδυση – Αυτό είναι το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία στην Ελλάδα
Μετά από δυο χρόνια και έχοντας διανύσει 25.000 χιλιόμετρα θα έχει χάσει το 5,6% της αρχικής του αξίας.

Οι περισσότεροι που σπεύδουν στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για να αγοράσουν το επόμενο όχημά τους ή το πρώτο τους όχημα, πολλές φορές κοιτούν και την μεταπωλητική του αξία. Σύμφωνα με στοιχεία ο μέσος όρος που ο Έλληνας αλλάζει αυτοκίνητο είναι κάθε 14 χρόνια ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι τα 11 χρόνια.

Παλαιότερα και εννοούμε πριν την οικονομική κρίση και τα μνημόνια αρκετοί ήταν εκείνοι που έμπαιναν σε μια αντιπροσωπεία κάθε 4 με 5 χρόνια και άλλαζαν αυτοκίνητο. Βέβαια οι οικονομικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων τους έχουν οδηγήσει πλέον στην αγορά νέου οχήματος κάθε 14 χρόνια όπως προαναφέραμε. Και όσο πιο συνεπής είναι κάποιος με τα service και την σωστή οδήγηση τόσο περισσότερο θα του μείνει και το αυτοκίνητο.

Ωστόσο αρκετά αυτοκίνητα έχουν καταφέρει να διατηρούν υψηλή μεταπωλητική τιμή δίνοντας ευκαιρία στον κάτοχό τους εφόσον αποφασίσει να το πουλήσει να μην χάσει και πολύ μεγάλο μέρος από τα χρήματα που είχε δαπανήσει για να το αγοράσει. Σύμφωνα με έρευνα του newsauto η οποία περιελάμβανε τις αξίες των καινούριων αυτοκινήτων τις οποίες και συνέκρινε με τις αντίστοιχες τιμές των αντίστοιχων μεταχειρισμένων μοντέλων μετά από 2 χρόνια κυκλοφορίας και έχοντας διανύσει περίπου 25.000 χιλιόμετρα, διαπιστώθηκε ότι ένα μοντέλο μπορεί και να αποτελέσει επένδυση για εκείνον που το αγοράζει.

Ο λόγος για το Mercedes-Benz C180. To κορυφαίο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποδείχθηκε ότι διατηρεί την υψηλότερη μεταπωλητική αξία μετά από 2 χρόνια και έχοντας διανύσει 25.000 χλμ. καταγράφοντας πτώση μόλις 4,1%. Ειδικότερα μια Mercedes-Benz C180 με 156 ίππους κοστίζει καινούρια 32.230 ευρώ. Το αυτοκίνητο μετά από 2 χρόνια κοστίζει 30.500 ευρώ, δηλαδή η τιμή της έχει μειωθεί κατά 1.730 ευρώ με αποτέλεσμα να έχει χάσει μόλις 5,6% από την αρχική αξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments