Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός. Με ποιους θα συναντηθεί.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προγραμματισμένη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 26 Μαΐου, στις 11:00 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αρχικά το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων «Μακεδονία», ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο δημαρχείο της πόλης, όπου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Το πρόγραμμα των επαφών του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστεί με διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με:

  • το ΔΣ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)
  • Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης
  • με το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δεμουρτζίδη Δημήτρη για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά»,

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Παντελεήμονας»), Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «BETA CAE».

“Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές” 

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα στο Star. Στη συνέντευξη -την πρώτη του μετά την καραντίνα- αποθέωσε τον Σωτήρη Τσιόδρα που θα εξακολουθήσει να τον έχει ως σύμβουλό του, είπε ότι ήταν «εθνική επιτυχία» η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε στο τι έγινε στον Έβρο.

«Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας» είπε ο πρωθυπουργός για τον κορωνοϊό, προειδοποίησε όμως ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά. «Πάμε σε λελογισμένη χαλάρωση των μέτρων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «οι κοινωνικές αποστάσεις ήρθαν για να μείνουν». Σε σχέση με την απόφασή του να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ακολούθησε τη γνώμη των ειδικών και όχι με τη δημοσκοπήσεις.

“Έχω μία υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους να επανέλθουν τα παιδιά σε μία σχολική κανονικότητα”, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και Λύκεια έδειξε ότι όλα πήγαν καλά. “Τα παιδιά έχουν αλλάξει τις συνήθειές τους και αυτό είναι μία παρακαταθήκη, όταν θα επιστρέψει για παράδειγμα η γρίπη, ή από το φθινόπωρο αν επιστρέψει ο ιός” κατέληξε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments