Οικονομία

Γιώργος Πατούλης για τουρισμό: Nα διατηρήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας στην ταξιδιωτική υγεία

Γιώργος Πατούλης για τουρισμό: Nα διατηρήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας στην ταξιδιωτική υγεία
Γιώργος Πατούλης για τουρισμό: O περιφερειάρχης Αττικής τόνισε την ανάγκη διατήρησης της αξιοπιστίας της χώρας μας στην ταξιδιωτική υγεία και ασφάλεια, ενώ υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του γαστρονομικού τουρισμού.

Γιώργος Πατούλης για τουρισμό: Σε τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων και της εστίασης με βάση τους διεθνείς κανονισμούς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε την ανάγκη διατήρησης της αξιοπιστίας της χώρας μας στην Ταξιδιωτική Υγεία και Ασφάλεια αυτή την καλοκαιρινή σεζόν. Ειδικότερα, η διάσκεψη διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων με την υποστήριξη ισχυρών επιχειρήσεων του ξενοδοχειακού κλάδου. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την σημασία του γαστρονομικού τουρισμού για την Ελλάδα και της γαστρονομικής κουλτούρας, ως παράγοντα επιρροής στους προορισμούς επιλογής των ταξιδιωτών.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι τα εστιατόρια αποτελούν πεδίο πιθανών μολύνσεων αν δεν τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε όλη την αλυσίδα της εστίασης και εντός των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Πρόσθεσε δε ότι από την θέση του ως πρόεδρος του Εθνικού Φορέα Τουρισμού Υγείας, της ΕΛΙΤΟΥΡ, ζήτησε την υιοθέτηση διεθνών πρωτοκόλλων και πιστοποιήσεων, που θα εγγυώνται στους τουρίστες ότι τηρούνται οι αρχές προστασίας της Υγείας τους απέναντι στον κορωνοϊό, «αφού αυτά θα συνδέονται με αυστηρούς ελέγχους, που θα επιτρέπουν την πιστοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων, βελτιώνοντας τον κλάδο διαρκώς». 

«Είναι ένα καλοκαίρι που για πρώτη φορά, η ασφάλεια της Υγείας κατά την παροχή υπηρεσιών του Τουριστικού τομέα προηγείται της ποιότητας και της απόλαυσης. Ή μάλλον, ταυτίζεται πλέον με την ποιότητα και την πολυτέλεια, στο κομμάτι του τουρισμού. Είναι εντυπωσιακό ότι η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή, θα αποτελούν τους κύριους άξονες του τουρισμού πολυτελείας στη μετά πανδημίας περίοδο, όπως καταγράφουν τα διεθνή παρατηρητήρια.   Είναι συνεπώς το παρόν διάστημα η χρυσή ευκαιρία, για να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το προϊόν του Ελληνικού Τουρισμού, θωρακίζοντας το κομμάτι της Ασφάλειας της Ταξιδιωτικής Υγείας», δήλωσε  χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Δείτε παράλληλα στο παρακάτω βίντεο – Ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος μιλάει στο «OPEN Ελλάδα» και δίνει την δική του πρόβλεψη για το πως θα είναι η επόμενη μέρα για τον τουρισμό στην Ελλάδα και τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments