Πολιτική

Αυτό θα είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό θα είναι το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στον Ιούνιο θα γίνει η μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο όνομα έχει τα πρωτεία.
ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στον Ιούνιο θα γίνει η μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο όνομα έχει τα πρωτεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Τον ερχόμενα μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο, θα αλλάξει όπως φαίνεται όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συζητήθηκε η επανεκκίνηση του κόμματος με προσανατολισμό την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Εκεί κατόπιν εισήγησης του Πολιτικού Συμβουλίου θα εγκριθεί η νέα ονομασία.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις πληροφορίες προκρίνεται το όνομα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η επιχείρηση εξωστρέφειας με εξορμήσεις του Αλέξη Τσίπρα και των τομεαρχών του κόμματος στην περιφέρεια, ώστε να επικοινωνηθεί το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» και να αρχίσει μαζική εγγραφή νέων μελών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης 13,4 δις ευρώ, στοχευμένο σε δράσεις που θα έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στη πραγματική οικονομία αλλά και στήριγμα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, επιχειρηματία αυτοαπασχολούμενο.

«Το πρόγραμμα βασίζεται στην στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής της», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίασή του στο Ζάππειο και συμπλήρωσε: «Περιλαμβάνει, θέσπιση «Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης», μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%, ειδικά εγγυοδοτικά εργαλεία μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, με στόχο 3 εκατομμύρια πολίτες. Βασικός του άξονας, είναι όπως και στη πρώτη του εκδοχή η στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής της.

Το πρόγραμμα διακρίνει τρεις κατηγορίες επιχειρήσεων:

  • Αυτές αναγκαστικά παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας, και προτείνουμε τη πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού τους κόστους από το κράτος.
  • Αυτές που επανεκκινούν αλλά με βαρύτατα πλήγματα στο τζίρο τους, όπως οι επιχειρήσεις στην εστίαση, στον τουρισμό και στις μεταφορές, όπου προτείνουμε τη πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους και του 40% του μισθολογικού κόστους από το κράτος.
  • Και όλες τις υπόλοιπες που επανεκκινούν μετά την αναστολή, για τις οποίες προτείνουμε τη κάλυψη για τους επόμενους 4 μήνες του 40% του ασφαλιστικού και μισθολογικού τους κόστους από το κράτος.

Προϋπόθεση για τη παραπάνω στήριξη, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η πρόταση συμπληρώνεται με την καθιέρωση του Εισοδήματος έκτακτης Ανάγκης: «Το «Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης» που προτείνουμε να θεσπιστεί και στη χώρα μας, όπως θα θεσπιστεί και σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως πχ στην Ιταλία, την Ισπανία και αλλού θα καλύπτει με 400 ευρώ μηνιαίως κάθε πρώτο ενήλικο μέλος νοικοκυριού, 200 ευρώ κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και με 100 ευρώ το κάθε παιδί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments