Διεθνή

Τζορτζ Φλόιντ μνημόσυνο: Μεγάλη συγκίνηση στη Μινεάπολις

Τζορτζ Φλόιντ μνημόσυνο: Μεγάλη συγκίνηση στη Μινεάπολις
Τζορτζ Φλόιντ μνημόσυνο: Μεγάλη είναι η συγκίνηση στη Μινεάπολις στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από τους τέσσερις αστυνομικούς στις 25 Μαΐου.

Όλες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεσηκωθεί για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ στο μνημόσυνό του υπάρχει μεγάλη συγκίνηση. Το φέρετρο με τον αδικοχαμένο 46χρονο που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο κέντρο του North Central University και δίπλα είναι η οικογένεια και οι φίλοι του. Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, ιδρυτής του Εθνικού Δικτύου Δράσης, θα διαβάσει ευλογία για να τιμήσει τον Φλόιντ.

Ανάλογες τελετές μνήμης για τον Τζορτζ Φλόιντ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου, στην κομητεία Hoke της Βόρειας Καρολίνας όπου ζει η αδερφή του και τη Δευτέρα 8/6 στο Χιούστον όπου ο ίδιος είχε ζήσει. Το «παρών» στο μνημόσυνο δίνει και ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι που πήγε για να τιμήσει τη μνήμη του νεκρού Αφροαμερικανού.

Δείτε βίντεο από το μνημόσυνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Τρίτη σε στενό οικογενειακό κύκλο. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι μαζικές, συγκρουσιακές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ, ενώ διαδηλώσεις έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις του κόσμου από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο.

Δείτε φωτογραφίες από το μνημόσυνο

Ξεσηκώθηκαν και οι αθλητές

Πολύς κόσμος του αθλητισμού έχει ξεσηκωθεί απέναντι στον ρατσισμό. Οι παίκτες των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν λείπουν από αυτές τις αντιρατσιστικές δράσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Φλόιντ και να σταματήσουν οι δολοφονίες από την Αστυνομία.

Ο Χουάν Τοσκάνο – Άντερσον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια κινητοποίηση στο Λέικ Μέριτ του Όκλαντ την Τετάρτη 3 Ιουνίου, για να διεκδικήσει δικαιοσύνη για τον Φλόιντ και να μπει τέλος στις ρατσιστικές δολοφονίες. Ο παίκτης των «πολεμιστών» έχει καταγωγή τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Μεξικό (είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας).

Στην αντιρατσιστική κινητοποίηση πήγαν αρκετοί συμπαίκτες τους, ενώ ανάμεσά τους ήταν τα δύο μεγαλύτερα αστέρια των Γουόριορς, ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον που στήριξαν την κίνηση του συναθλητή τους και έστειλαν «βροντερό» μήνυμα με την παρουσία τους.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον Κάρι, μαζί με τον συμπαίκτη του Ντέιμιον Λι, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Κέβον Λούνεϊ. Παρούσα στη διαδήλωση ήταν και η ηθοποιός Αγέσα Κάρι, σύζυγος του παίκτη των Γουόριορς, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα περίπου 500 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments