Πολιτική

ΝΔ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Διοργανώνονται εθελοντικές δράσεις πάντα με μέτρα προστασίας

ΝΔ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Διοργανώνονται εθελοντικές δράσεις πάντα με μέτρα προστασίας
ΝΔ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Aπό Παρασκευή 5 Ιουνίου έως Κυριακή 7 Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία οργανώνει δράσεις εθελοντισμού, όπως απομάκρυνση σκουπιδιών και πλαστικών από παραλίες, δάση και όχθες ποταμών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει από Παρασκευή 5 Ιουνίου έως Κυριακή 7 Ιουνίου δράσεις εθελοντισμού, οι οποίες αφορούν την απομάκρυνση σκουπιδιών και πλαστικών συσκευασιών από παραλίες, δάση και όχθες ποταμών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ειδικότερα, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος: «Η εθελοντική προσφορά και η ενεργός συμμετοχή των μελών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 75 σημεία που επιλέχθηκαν να καθαριστούν προτάθηκαν από εθελοντές-μέλη της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας». Παράλληλα σημειώνεται ότι λόγω κορωνοιού, η δράση θα υλοποιηθεί με ομάδες λίγων ατόμων τηρώντας πάντα τους κανόνες αποστασιοποίησης και φορώντας  προστατευτική μάσκα και γάντια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 17:00, στον καθαρισμό που διοργανώνει η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» θα συμμετάσχουν ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Μπρατάκος και ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης.

Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ: «Για να φροντίσουμε τον άνθρωπο πρέπει να φροντίσουμε τη φύση»

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του κοινού  σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με προβλήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Για το λόγο αυτό και με αφορμή την εν λόγω Παγκόσμια Ήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διαμηνύει τα εξής:  «Καθώς εργαζόμαστε για να ανακάμψουμε καλύτεροι, ας θέσουμε τη φύση εκεί που ανήκει. Στο κέντρο της λήψης αποφάσεων» τονίζει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος o Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ διαμηνύει πως «για να φροντίσουμε τον άνθρωπο πρέπει να φροντίσουμε τη φύση» και ότι σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι η ώρα της φύσης.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τονίζει την ανάγκη ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα να αλλάξει πορεία πλεύση και να προτρέπει να «αναθεωρήσουμε τι αγοράζουμε και τι χρησιμοποιούμε», να «υιοθετήσουμε βιώσιμες συνήθειες, βιώσιμα γεωργικά και επιχειρησιακά πρότυπα», να «προστατέψουμε τα εναπομείναντα άγρια περιβάλλοντα και την άγρια φύση», να «δεσμευτούμε για ένα πράσινο και ανθεκτικό μέλλον». Σε αυτό το πλαίσιο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σκιαγραφεί τις δραματικές αλλαγές της κλιματικής αλλαγής και σημειώνει πως η φύση μάς στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

«Βλάπτουμε τον φυσικό κόσμο και αυτό γίνεται εις βάρος μας. Η υποβάθμιση των οικοτόπων και η απώλεια της βιοποικιλότητας επιταχύνονται. Η διατάραξη του κλίματος επιδεινώνεται. Οι φωτιές, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι υπερκαταιγίδες γίνονται πιο συχνές και πιο καταστροφικές. Οι ωκεανοί θερμαίνονται και οξύνονται, καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα των κοραλλιών. Τώρα, ένας νέος κορωνοϊός μαίνεται, υπονομεύοντας την υγεία και τα προς το ζην» καταλήγει στη δήλωση του ο Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments