Διεθνή

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Τεράστιο Black Lives Matter στον δρόμο για τον Λευκό Οίκο

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Τεράστιο Black Lives Matter στον δρόμο για τον Λευκό Οίκο
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να διαδηλώσει ενάντια στην αστυνομική βία και στη μνήμη της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ ένα τεράστιο Black Lives Matter έχει γραφτεί στον δρόμο από τον Λευκό Οίκο.

Αν κάποιος κοιτάξει από ψηλά τον δρόμο που οδηγεί στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, θα δει ένα τεράστιο Black Lives Matter να δεσπόζει, ενώ η πρωτεύουσα των ΗΠΑ ετοιμάζεται για μια τεράστια διαδήλωση στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες. Δείτε στο παρακάτω βιντεάκι πως φαίνεται σήμερα ένας από τους κεντρικότερους δρόμους στην Ουάσινγκτον.

Η πρωτεύουσα το τελευταίο διάστημα συγκλονίζεται από μαχητικές διαδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες, κάθε φυλής, ενάντια στον ρατσισμό και παρά την καταστολή της Αστυνομίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις τους τόσο τον κόσμο, όσο και τους κυβερνήτες των περιφερειών, απαιτώντας ακόμα μεγαλύτερη καταστολή για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις, ενώ κάνει απαράδεκτες δηλώσεις που προσέβαλαν ακόμα και τη μνήμη του Φλόιντ.

Ο αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας Πίτερ Νιούζχαμ έκανε την πρόβλεψη ότι η σημερινή διαμαρτυρία θα είναι μικρότερη του ενός εκατομμυρίου ατόμων που συμμετείχαν στο «Women’s March» το 2017, χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευθεί για τον ακριβή αριθμό των διαδηλωτών σήμερα.

Τη φοβερή δημιουργία που δεσποζει στον δρόμο της μεγαλούπολης επιμελήθηκε η καλλιτέχνης Σιμόν Λέι, με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων και εθελοντών. H δήμαρχος της πόλης, Μιούριε Μπάουζερ, ήταναυτή που έκανε την επαφή με τους δημιουργούς και οι εργασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί, όπως δήλωσαν στο CNN από το ίδιο το γραφείο της δημάρχου. Ο Τραμπ σίγουρα θα αφρίζει…

Δείτε φωτογραφίες

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

Κινητοποιήσεις συμπαράστασης στο κίνημα Black Lives Matter έχουν ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο, από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι την Αυστραλία. Όπως έγραψε και νωρίτερα το pagenews.gr, xιλιάδες Αυστραλοί συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις σχετικές απαγορεύσεις και προειδοποιήσεις της αστυνομίας ότι θα επιβληθούν πρόστιμα για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, που φορούσαν μάσκες προστασίας και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Black Lives Matter» (Οι ζωές των μαύρων μετράνε), διαδήλωσαν ειρηνικά στο Μπρισμπέιν κάτω από ισχυρή αστυνομική παρουσία, σύμφωνα με το ABC News.

Συγκεντρώσεις πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθούν σήμερα στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και το Χόμπαρτ. Οι Αυστραλοί χρησιμοποιούν επίσης τις διαμαρτυρίες τους για να ζητήσουν να σταματήσει η κακομεταχείριση των ιθαγενών Αυστραλών από την αστυνομία. Πολλοί διαδηλωτές στο Μπρισμπέιν είχαν τυλιχθεί με σημαίες των ιθαγενών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments