Διεθνή

HΠΑ κορωνοϊός: Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη – Σχεδόν 700 νεκροί σε ένα 24ωρο

HΠΑ κορωνοϊός: Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη – Σχεδόν 700 νεκροί σε ένα 24ωρο
HΠΑ κορωνοϊός: Σχεδόν 700 νεκροί σε ένα 24ωρο, με τον Τραμπ να διαβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «ουσιαστικά ξεπεράσει» την κρίση και του ειδικούς να ανησυχούν για την ύπαρξη νέου κύματος της πανδημίας λόγω των μαζικών κινητοποιήσεων - Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ήρε την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες που είχε επιβληθεί στην πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστήμιου Τζονς Χόπκινς μέχρι και το βράδυ της 7ης Ιουνίου,  άλλοι 691 άνθρωποι υπέκυψαν στη νόσο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στις ΗΠΑ. Έτσι, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τους 110.482, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 1.938.842. Ειδικότερα πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στον κόσμο σε απόλυτες τιμές. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ έχουν «ουσιαστικά ξεπεράσει» την κρίση και κάλεσε εκ νέου τους κυβερνήτες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που επέβαλαν στις πολιτείες τους στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, οι ειδικοί και επαγγελματίες της υγείας ανησυχούν εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων που γίνονται εδώ και πάνω από μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βαρβαρότητα και τον ρατσισμό στις τάξεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Προειδοποιούν ότι ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναζωπύρωση των κρουσμάτων μόλυνσης τις προσεχείς εβδομάδες.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ήρε την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες που είχε επιβληθεί στην πόλη εδώ και μία εβδομάδα με αφορμή τις ταραχές στο περιθώριο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

«Χθες και την περασμένη νύχτα είδαμε την πόλη μας στα καλύτερά της», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί αίρεται, με άμεση ισχύ. Από σήμερα, Δευτέρα η οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα μπει στη φάση 1 της επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων της που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Θα επιτραπεί έτσι να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια και ο κλάδος των κατασκευών. Ωστόσο, τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα ανοίξουν, αλλά υπό όρους. Στις 2 Ιουνίου ο Δημοκρατικός δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι παρατείνεται μέχρι και σήμερα, 7 του μηνός, η απαγόρευση κυκλοφορίας αφού πολλά καταστήματα ειδών πολυτελείας στο Μανχάταν λεηλατήθηκαν και βανδαλίστηκαν από διαδηλωτές. Αυτό το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμουος και διαδήλωσαν ειρηνικά. Το Σάββατο οι συγκεντρωμένοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά η αστυνομία δεν επενέβη, σε αντίθεση με τις προηγούμενες νύχτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments