Ελλάδα

Kαθηγητής Γώγος κορωνοϊός: Θα έχουμε μεγαλύτερο lockdown αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων

Kαθηγητής Γώγος κορωνοϊός: Θα έχουμε μεγαλύτερο lockdown αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων
Kαθηγητής Γώγος κορωνοϊός: Ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του κρουσμάτων στην Ξάνθη τονίζοντας πως αν κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει μεγαλύτερο lockdown στην περιοχή.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου, αναφέρθηκε στα περιστατικά συνωστισμού τα οποία παρατηρούνται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τονίζοντας πως ο μεγάλος κίνδυνος εκτός από τον κίνδυνο της μετάδοσης, είναι η δυσκολία ιχνηλάτησης. Ειδικότερα, ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του κρουσμάτων στην Ξάνθη τονίζοντας πως αν κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει μεγαλύτερο lockdown στην περιοχή. Συγκεκριμένα είπε ο κ. Γώγος: «Υπάρχει μια έξαρση τοπική που οδηγεί σε περιοχική αύξηση των κρουσμάτων».

Από την άλλη σε αναφορά του σε όσους νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σημείωσε «το ότι ο αριθμός των συμπολιτών μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι έχει ελαττωθεί, οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας προέρχονταν από το πρώτο κύμα του ιού. Τα δύο νέα περιστατικά διασωλήνωσης είναι ανάλογα του αριθμού των κρουσμάτων». Σύμφωνα με τον κ. Γώγο θα χρειαστούν πολλά ακόμα αντιπροσωπευτικά δείγματα για να καθοριστεί το επίπεδο του κινδύνου. «Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση», υπογράμμισε.

Εσπευσμένα στην Ξάνθη Τσιόδρας – Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Σωτήριο Tσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  αλλά και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Ξάνθη με ελικίπτερο Super Puma, για  να συντονίσουν την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στην περιοχή.  Σημειώνεται ότι στις 8.45 αναμένεται να φτάσουν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Ξάνθης και στις 9:30 θα έχουν σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι λογω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού, από σήμερα στις 6 το πρωί, έχουν τεθεί στην περιοχή σε εφαρμογή αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τις βραδινές ώρες, καθώς και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών συναντήσεων για 7 ημέρες.

Σε καραντίνα ο Εχινός μετά τα 15 νέα κρούσματα

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η περιοχή της Ξάνθης για άλλη μια φορά μετά την εμφάνιση 15 νέων κρουσμάτων την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ενώ η περιοχή του Εχίνου τέθηκε σε καραντίνα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και σε άλλες γειτονικές περιοχές του νομού. Χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία  ανακοίνωση τη λήψη έκτακτων μέτρων στην περιοχή. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει ότι όπου παρατηρείται νέα έξαρση του κορονοιού θα είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας. Σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Ξάνθης, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και τις Αρχές της περιοχής και πάντα ακλουθώντας τις συμβουλές των ειδικών θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε όσο έχουμε επιτύχει ως τώρα και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments