Ελλάδα

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Σε όλα τα ξένα Μέσα το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Σε όλα τα ξένα Μέσα το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης
Μητσοτάκης Σαντορίνη: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια», γράφουν μεταφέροντας το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα περισσότερα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ανταποκριτές των οποίων βρέθηκαν χθες στο νησί της Σαντορίνης.

Μητσοτάκης Σαντορίνη: Στα διεθνή ΜΜΕ ταξίδεψε το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την ομιλία του, με θέμα την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα στην μετά-κορονοιό εποχή. Η Ελλάδα, αντιμετώπισε με επιτυχία την επιδημία του νέου κορονοιού covid – 19 καθώς έθεσε γρήγορα μέτρα και η μετάδοση δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Πλέον τα βλέμματα έχουν στραφεί στις επιχειρήσεις και στην επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια», γράφουν μεταφέροντας το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα περισσότερα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ανταποκριτές των οποίων βρέθηκαν χθες στο νησί της Σαντορίνης. To «France24», μεταφέροντας το ρεπορτάζ από το εμβληματικό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά νησί της Σαντορίνης, λέει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το Σάββατο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες με απόλυτη ασφάλεια. Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε».

Τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ

  • BBC

  • France24

  • Bloomberg

Σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό με φόντο το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και θέα το ηφαίστειο και τη Θηρασιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε την πόρτα στο ελληνικό καλοκαίρι, δίνοντας συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου από τη Σαντορίνη, έναν εμβληματικό προορισμό για τον παγκόσμιο τουρισμό.

Οι δεκάδες εκπρόσωποι των ξένων μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στη Σαντορίνη, περίμεναν τη δύση του ήλιου για να ξεκινήσει η συνέντευξη. Στις 20.24 πατήθηκε το κουμπί της επανεκκίνησης, όταν ανέβηκαν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά πόντιουμ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύμβουλός του Θανάσης Μπακόλας. «Η Ελλάδα τα κατάφερε εντυπωσιακά να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στο ελληνικό καλοκαίρι» είπε ο Θανάσης Μπακόλας

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει να ανταγωνιστεί μία από τις ωραιότερες θέες στον κόσμο. «Σήμερα η εικόνα εξακολουθεί να είναι υπέροχη. Κόβει την αναπνοή και εμπνέει», τόνισε. Επεσήμανε ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό δεν έχει περάσει αλλά ξεκινάμε ένα ιδιότυπο καλοκαίρι, έχοντας προετοιμαστεί και προτάσσοντας τα ζητήματα ασφάλειας.

Τόνισε ότι «όλα έχουν αλλάξει. Βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Όπως γνωρίζετε όλοι σας το ελληνικό καλοκαίρι είναι άποψη και τίποτα δεν μπορεί να μας αφαιρέσει αυτά τα συναισθήματα. Η Ελλάδα είναι ανοιχτή και όπως ξέρετε ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την ελληνική οικονομία και το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τουριστική περίοδο φέτος είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η σκληρή δουλειά θα διασφαλίσει αυτό το ιδιότυπο καλοκαίρι να είναι ασφαλές για όλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments