Ελλάδα

Kορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας θάνατος – Στους 184 οι νεκροί στη χώρα μας

Kορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας θάνατος – Στους 184 οι νεκροί στη χώρα μας
Kορωνοϊός Ελλάδα: Πρόκειται για έναν 82χρονο με καταγωγή από τον Εχίνο της Ξάνθης, οποίος και κατέληξε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου στη χώρα μας  ανεβάζοντας τη λίστα των νεκρών στη χώρα μας εξαιτίας του φονικού ιού στους 184. Σύμφωνα με πληροφορίες  του ΣΚΑΙ, ένας 82χρονος με καταγωγή από τον Εχίνο της Ξάνθης κατέληξε αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το προτελευταίο θύμα του ιού στην Ελλάδα είμαι μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Το 182ο θύμα είναι μια 59χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα. Έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό το Σαββατοκύριακο. Η γυναίκα είχε καταγωγή από το Δήμο Μύκης στην Ξάνθη, ενώ θετική στον κορωνοϊό είναι και η κόρη της. Το Σάββατο 6 Ιουνίου, ο 181ος νεκρός ήταν ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα. Αναφέρεται πως έπασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.

3.121 τα συνολικά κρούσματα στη χώρα

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση σημειώθηκαν 9 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3121, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες.

  • 694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανοίγουν τα αεροδρόμια 

Η Δευτέρα 15 Ιουνίου είναι μια κομβική μέρα για την πορεία προς την κανονικότητα, έστω τη «νέα κανονικότητα» μετά την υποχώρηση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ανοίγουν μια σειρά από επιχειρήσεις, ενώ ξεκινούν και πάλι άλλες διεθνείς πτήσεις. Έτσι, τα αεροδρόμια ετοιμάζονται για να είναι πανέτοιμα ώστε να υποδεχθούν τουρίστες από το εξωτερικό με αυστηρά, όμως, υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments