Διεθνή

Λους Ντουαντί δυστύχημα: Τραγικός θάνατος για τη δεκαεξάχρονη ολυμπιονίκη της αναρρίχησης

Λους Ντουαντί δυστύχημα: Τραγικός θάνατος για τη δεκαεξάχρονη ολυμπιονίκη της αναρρίχησης
Λους Ντουαντί δυστύχημα: Τραγικός θάνατος για τη δεκαεξάχρονη ολυμπιονίκη της αναρρίχησης- Το παιδί θαύμα της γαλλικής ορειβασίας έχασε τη ζωή του πέφτοντας από γκρεμό 150 μέτρων στις γαλλικές Άλπεις

Το ανερχόμενο αστέρι της γαλλικής ορειβασίας, η ολυμπιονίκης της αναρρίχησης , Λους Ντουαντί, έχασε τη ζωή της την Κυριακή 14 Ιουνίου μετά από πτώση ύψους 150 μέτρων σε γκρεμό στις γαλλικές Άλπεις. Ο αθλητικός κόσμος της Γαλλίας θρηνεί για τη τόσο άδικη απώλεια ενώ η είδηση του θανάτου της κάνει το γύρο του κόσμου. Η νεαρή αθλήτρια είχε ήδη δείξει το ταλέντο της στην αναρρίχηση και πολλοί περίμεναν να τη δουν να κατακτά κι άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

Ανακοίνωση για το θάνατό της εξέδωσε η Γαλλική Ορειβατική Ομοσπονδία (FFME). «Η Λους Ντουαντί, πρωταθλήτρια αναρρίχησης σε επίπεδο εφήβων έπεσε σε γκρεμό από ύψος 150 μέτρων την ώρα που περνούσε από μονοπάτι, όντας ανεπαρκώς εξοπλισμένη, τόσο εκείνη όσο και τα μέλη της ομάδας που ήταν μαζί της. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το δυστύχημα έγινε την ώρα που περνούσε από ένα ανεξερεύνητο τμήμα του γκρεμού, στο Γκρενόμπλ, όταν γλίστρησε και έπεσε.»

Μια ομάδα διάσωσης κλήθηκε και προχώρησε στην ανάσυρση της σορού, ενώ ήδη ξεκίνησαν και οι έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό. Η Γαλλική Ορειβατική Ομοσπονδία συνεχίζει στην ανακοίνωσή της «Η Λους ήταν μια πολλά υποσχόμενη νεαρή αθλήτρια στη γαλλική ομάδα αναρρίχησης. Λαμπρή στους αγώνες. Τα τραγικά αυτά νέα έπληξαν τους συναθλητές, τους προπονητές και την ομάδα της σκληρά. Όμως τώρα θρηνεί ολόκληρη η ομοσπονδία».

Η 16χρονη είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Νέων, το 2019 στην Ιταλία, ενώ είχε τερματίσει πέμπτη την «παρθενική» της συμμετοχή στην μεγαλύτερη κατηγορία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης που έγινε στο Κολοράντο. Η Ντουαντί θεωρούνταν ένα από τα αστέρια που θα ξεχώριζαν στους Ολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο, αφού οι φετινοί ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Το άθλημα «αναρρίχηση σε βράχο»

Σύμφωνα με τη Wikipedia η αναρρίχηση σε βράχο είναι άθλημα στο οποίο ο αθλητής αναρριχάται, καταρριχάται ή διασχίζει (τραβερσάρει) βράχινα συμπλέγματα ή τεχνητούς αναρριχητικούς τοίχους. Είναι άθλημα φυσικά και νοητικά απαιτητικό, καθώς δοκιμάζει συχνά τη δύναμη, την αντοχή, την ευκινησία και τον νοητικό έλεγχο του αθλητή. Χάριν ασφαλείας ενδείκνυται να διεξάγεται με τη γνώση των αναρριχητικών τεχνικών και τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού. Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας σχηματισμών των βράχων, η αναρρίχηση βράχου διαχωρίζεται σε αρκετά διαφορετικά στιλ και υποδιαιρέσει. Αναγνωρίστηκε αρχικά από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως άθλημα και θα είναι επισήμως ολυμπιακό άθλημα στους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments