Αθλητισμός

Άστον Βίλα – Σέφιλντ: Διαμαρτυρία για τον Φλόιντ και τις άλλες δολοφονίες – «Χαμός» με γκολ που δεν μέτρησε

Άστον Βίλα – Σέφιλντ: Διαμαρτυρία για τον Φλόιντ και τις άλλες δολοφονίες – «Χαμός» με γκολ που δεν μέτρησε
Άστον Βίλα - Σέφιλντ: Τα πάντα, εκτός από τέρματα, είχε το ματς της Άστον Βίλα και της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην επιστροφή της Premier League. Από αντιρατσιστική διαμαρτυρία μέχρι αντιδράσεις για καθαρό γκολ που δεν μέτρησε.

Διαμαρτυρία ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες, με τελευταία θύματα τον Τζορτζ Φλόιντ και τον Ρέισαρντ Μπρουκς έγινε στην επανέναρξη της Premier League και τον αγώνα ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Υπήρχε αντιρατσιστικό πανό στις εξέδρες, ενώ όλοι οι παίκτες και οι διαιτητές γονάτισαν, όπως ο Κόλιν Κάπερνικ το 2016, για να καταδικάσουν τον ρατσισμό και φορούσαν το σύνθημα Black Lives Matter.

Στα επόμενα 11 παιχνίδια της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος στο πίσω μέρος της φανέλας των παικτών των ομάδων θα αναγράφεται το ίδιο σύνθημα, στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες έμεινε στο 0-0 χωρίς να σημειωθεί κάποιο γκολ. Το αποτέλεσμα κρατάει «ζωντανούς» τους γηπεδούχους αφού έφτασαν στους 26 βαθμούς και απέχουν μόλις έναν πόντο από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός της ζώνης του υποβιβασμού στην Championship.

H Σέφιλντ με τον πόντο που πήρε βρίσκεται στην 6η θέση της Premier League με 44 πόντους και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η στιγμή που έβαλε «φωτιά» στον αγώνα έγινε στο 42ο λεπτό. Η Σέφιλντ είχε κερδίσει ένα φάουλ, του οποίου η εκτέλεση κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ των γηπεδούχων Νάιλαντ. Ωστόσο, ο συμπαίκτης του τον έσπρωξε με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα να περάσει με την μπάλα μέσα στην εστία του. Ωστόσο, το ρολόι του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ δεν χτύπησε ποτέ και το τέρμα δεν καταγράφηκε προς έκπληξη όλων, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως συνέβη και στο πρώτο, γκολ δεν μπήκε. Οι φιλοξενούμενοι της Σέφιλντ είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν περισσότερες φορές την αντίπαλη εστία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άστον Βίλα (Σμιθ): Νάιλαντ, Κόνσα, Χάους, Μινγκς, Τάργκετ, Χάριχεϊν, Λουίς, ΜακΤζιν, Γκρίλις, Ντέιβις, Ελ Γκαζί

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Γουάιλντερ): Έντερσον, Μπασάμ, Ίγκαν, Ρόμπινσον, Στίβενς, Λούντστραμ, Νόργουντ, Μπέργκε, Μπαντλοκ, ΜακΜπέρνι, Σαρπ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο διαχειριστής του συστήματος του Goal-line Technology ζήτησε συγνώμη μετά το ματς για το λάθος που έγινε, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει εξήγηση για το πως συνέβη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments