Διεθνή

Κορωνοϊός Μεξικό: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων – Οι νεκροί ξεπέρασαν συνολικά τους 18.000

Κορωνοϊός Μεξικό: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων – Οι νεκροί ξεπέρασαν συνολικά τους 18.000
Κορωνοϊός Μεξικό: Οι νεκροί ανέρχονται σε 18.310 με τους 730 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο και την κυβέρνηση του Μεξικό να δέχεται επικρίσεις στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία.

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής φαίνεται να πλήττονται βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοϊού, μια από αυτές και το Μεξικό όπου τα θύματα από τον φονικό ιό χθες ξεπέρασαν τις 18.000. Η επιδρομή του φονικού στη Λατινική Αμερική συνεχίζει με αμείωτη ένταση. Το Μεξικό είναι ανάμεσα στις περισσότερο πληγείσες χώρες από την πανδημία του κορωνοιού, αφού μέχρι και σήμερα συνεχίζονται να αυξάνονται τόσο οι νεκροί όσο και τα κρούσματα. Ωστόσο η κυβέρνηση του Μεξικό δέχεται επικρίσεις στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία, με πλήθος κόσμου να κατηγορεί τους ιθύνοντες ότι δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό τεστ ανίχνευσης του ιού.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη 16 Ιουνίου ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 730 θανάτους εξαιτίας της  COVID-19 και 4.599 κρούσματα μόλυνσης από τον φονικό ιό με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 18.310 νεκρούς επί του συνόλου των 154.863 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Η μεξικανική κυβέρνηση, η οποία επικρίνεται διότι δεν προχωρά σε επαρκή αριθμό τεστ, τονίζει πως ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό πιθανόν είναι πολύ πιο υψηλός από αυτόν που επιβεβαιώνεται επίσημα.

Στους 45.241 συνολικά οι νεκροί από την πανδημία στη Βραζιλία 

Η Βραζιλία ανακοίνωσε χθες Τρίτη 16 Ιουνίου, 34.918 νέα κρούσματα του ιού, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, ανεβάζοντας τους επιβεβαιωμένους ασθενείς από τον νέο κορωνοϊό σε 923.189,  ένας αριθμός θλιβερός πίσω μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναφορικά με τους θανάτους, χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν 1.282  εντός 24 ωρών με τη Βραζιλία να θρηνεί συνολικά 45.241 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό. Το νέο θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε την ώρα που η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να επιταχύνεται στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας, με το Μεξικό να καταγραφεί σαρωτικούς αριθμούς νεκρών και κρουσμάτων. 

Ο Οργανισμός συνέστησε στη Βραζιλία και στις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής να ενισχύσουν τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας αργά και προσεκτικά. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, δείχνει τη αντίθεσή του στα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές πόλεις και πολιτείες της χώρας έχουν ήδη αρχίσει τη διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας παρά τις συστάσεις και παρά το γεγονός ότι η καμπύλη της επιδημίας βάσει των αριθμών συνεχίζει να έχει ανοδική τάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments