Ελλάδα

Γιατρός «μαϊμού»: Άνθρωπος του θεού με διασυνδέσεις στο Βατιακανό και τη Σαουδική Αραβία ο ψευτογριατρός

Γιατρός «μαϊμού»: Άνθρωπος του θεού με διασυνδέσεις στο Βατιακανό και τη Σαουδική Αραβία ο ψευτογριατρός
Γιατρός «μαϊμού»: Πολλές αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας από τη δικογραφία της υπόθεσης με τον ψευτογιατρό.

Ένα από τα θέματα των ημερών είναι ο υποτιθέμενος γιατρός που εξαπάτησε αρκετούς ανθρώπους και οι επιλογές του οδήγησαν κάποιος ασθενείς στον θάνατο. Τα στοιχεία της δικογραφίας είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν πως ο «Κοντός» είχε προσεγγίσει χειρούργο γιατρό της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ώστε να του πηγαίνει ασθενείς του για να τους χειρουργεί.

Η δικογραφία λοιπόν αναφέρει «Κοντός Νικόλαος» του συστήθηκε όταν γνωρίστηκαν ως γιατρός νευροογκολόγος στην Ελβετία και ο οποίος ήταν ανηψιός μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή ενώ ο πατέρας του ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και η σύζυγός του ανηψιά άλλου μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή. Τα ψέματα του κατηγορούμενου δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ισχυρίστηκε ότι είχε καλές σχέσεις και επαφές με το Άγιο Όρος με Μονές του Πηλίου. Παράλληλα ισχυριζόταν ότι ήταν και υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού επιδεικνύοντάς του μάλιστα και μια ταυτότητα.

Οι ψεύτικες “διασυνδέσεις” του “Κοντού” επεκτάθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ισχυριζόταν ότι έχει σχέσεις με την αστυνομία, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, έλεγε στον γιατρό της Κεντρικής Κλινικής ότι το Βατικανό πρόκειται να φτιάξει κλινική στη Γλυφάδα όπου θα μεσολαβούσε ώστε να γίνει διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής εκεί.

Ο γιατρός έχει καταθέσει στην αστυνομία ότι ο «Κοντός» τον είχε προσκαλέσει και στο σπίτι του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου ουδέποτε είχε οποιαδήποτε οικονομική ή ιατρική σχέση με την κλινική την οποία εργάζεται. Στη συνέχεια έδωσε και περιγραφή για το σπίτι του Κοντού το οποίο είναι μια διώροφη μονοκατοικία με πισίνα υπό κατασκευή και γήπεδο τένις ενώ το ακίνητο αγοράστηκε σύμφωνα με τον «Κοντό» προς 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικογραφία ο «Κοντός» εκτός από ιατρικές έδινε και κτηματομεσητικές συμβουλές. Ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι μπορούσε να βοηθήσει στην αγοραπωλησία οικοπέδου 1200 στρεμμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης το οποίο ανήκει σε γιο ασθενή του γιατρού της Κεντρικής Κλινικής, όπου λόγω των υψηλών γνωριμιών του μπορούσε να επισπεύσει τις διαδικασίες, ενώ όπως ισχυριζόταν είχε μεσολαβήσει και σε αγοραπωλησίες της Μονής Βατοπεδίου με τον ηγούμενο Εφραίμ ως διοικητικό στέλεχος μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας επενδύσεων.

Ο «Κοντός» ίδρυσε εταιρεία με έδρα στη Σαουδική Αραβία και κατάφερε με πληρεξούσιο να αναλάβει την πώληση του οικοπέδου 1200 στρεμμάτων το Ηράκλειο Κρήτης με τον ιδιοκτήτη της έκτασης να αξιώνει μέσω συμβολαίου το ποσό των 100 εκατομμύριων ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα από την αγοραπωλησία θα πήγαιναν στην νεοσύστατη εταιρεία του «Κοντού» με εδρα τη Σαουδική Αραβία.

Στην εταιρεία αυτή ο «Κοντός» θα διατηρούσε το 20%, ένα 20% είχε δώσει στον γιατρό ο οποίος του είχε γνωρίσει τον Κρητικό ασθενή του με τα στρέμματα και το 60% θα δίνονταν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιας και τότε κυβέρνηση ήταν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει γίνει καμία αγοραπωλησία.

Οι εταιρίες του γιατρού “μαϊμού”

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτός από την εταιρεία που σύστησε με έδρα τη Σαουδική Αραβία για την αγοραπωλησία του οικοπέδου 1200 στρεμμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης ο «Κοντός» ήταν διαχειριστής της εταιρείας «MILSPAIR ENTERPRISES ΕΠΕ» με έδρα τη Νέα Σμύρνη και με αντικείμενο δραστηριότητας «υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης όπλων και οπλικών συστημάτων» ενώ είναι και ιδρυτής της «ΕΤΙ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» με έδρα το κέντρο της Αθήνας και αντικείμενο δραστηριότητας «Χονδρικό εμπόριο μερών άλλου οικιακού ηλεκτρικού εξοπλισμού, ηλεκτρικών μερών οικιακών μηχανημάτων ή συσκευών Π.Δ.Κ.Α».

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία ο «Κοντός» δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση από το 2015 και μέχρι και το 2019. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο «Κοντός» απαγορευόταν να ταξιδέψει εκτός Ελλάδος λόγω του ότι είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία και απάτη αδικήματα τα οποία είχε τελέσει από το 2005 έως το 2008 εις βάρος πολύ γνωστού επιχειρηματία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments